Eb 2020: Chiellini argentin átka miatt nyertek az olaszok?

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 17:40
Egészen zseniális videó került ki az Európa-bajnokság döntője után: kiderült ugyanis, hogy Giorgio Chiellini argentin átkot küldött az angolokra a tizenegyesrúgásoknál…

A felvétel most a közösségi oldalakon ért el rengeteg embert: a videón az látható, ahogy az utolsó angol tizenegyesrúgó, Bukayo Saka nekifutásánál elordítja magát Chiellini: „Kiricocho!”„Kiricocho!”

A folytatást már mindenki ismeri, Saka kihagyta, Olaszország Európa-bajnok lett. De mi az a Kiricocho?


A megoldáshoz jó néhány évet vissza kell ugrani az időben. Kiricocho ugyanis nem egy „mi”, hanem egy „ki”.

Kiricocho az argentin Estudiantes legendás szurkolója volt az 1970-as évek környékén. A drukker ráadásul akkora fanatikus volt, hogy még a klub vezetőségét is meggyőzte, néha engedjék be az edzésre. Viszont egy idő után feltűnt az együttesnél dolgozóknak, hogy mikor Kiricocho ott van a tréningen, valaki mindig megsérül az Estudiantes játékosai közül.

Carlos Bilardo, az Estudiantes akkori vezetőedzője viszont a probléma helyett a lehetőséget látta meg a szurkolóban, és ahelyett, hogy kitiltotta volna Kiricochót, megbízta azzal a feladattal, hogy fogadja az ellenfél játékosait, mikor megérkeznek a meccsükre.

„Kiricocho” – ordította el magát Chiellini Saka tizenegyesénél (Fotó: AFP)
„Kiricocho” – ordította el magát Chiellini Saka tizenegyesénél (Fotó: AFP)

Az Estudiantes pedig ezután szárnyalni kezdett, és 1982-ben bajnok is lett csupán egyetlen vereséggel.

Az egyetlen vereség? Talán mondani sem kell már. Mikor Kiricocho nem volt ott a pálya mellett üdvözölni az ellenfelet.

Kiricocho legendája pedig ezután elterjedt Argentínában, és a szinonímája lett annak, hogy a futball világában valaki rosszat kívánjon a másiknak.

És hogy honnan tanulta ezt az átkot Chiellini? Csak annyit mondunk, hogy a Juventusnál csapattársa, az argentin Paulo Dybala is rendszeresen előhúzza a legendás szurkoló nevét a kalapból, ha az ellenfél tizenegyest rúg…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik