Eb 2020: nagy felháborodást váltottak ki Bognár György szavai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 10:39
null
Bognár György szavai sokakban ellenérzést váltottak ki (Fotó: Végh István/Bors)
Mint beszámoltunk róla, sajnálatos esemény árnyékolta be a Dánia–Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzést. A dánok klasszisa, Christian Eriksen összeesett az első félidő hajrájában, és még a pályán újra kellett éleszteni. Az itthoni híradások is kiemelten foglalkoztak az ijesztő jelenetsorral, valamint a fejleményekkel, miközben a közvéleményben számos kritikát kapott a meccset közvetítő M4 Sport szakkommentátora, Bognár György.

A Paks vezetőedzőjének szavait sokak érzéketlennek minősítették. A szakember több megszólalásában is arról beszélt, nem érti, miért nem képes az európai szövetség (UEFA) dönteni a mérkőzés folytatásáról, miután jó hírek érkeztek Eriksen állapotáról. A dán játékosok hozzáállásával kapcsolatban is kifejtette Bognár, mivel profik, túl kell lépniük a történteken.

Az elhangzottakkal kapcsolatban kerestük Bognár Györgyöt és az MTVA-t is, ha érkezik válasz, frissítjük a cikkünket.

A Paks később Facebook-oldalán tette közzé Bognár nyilatkozatát az esetről: „Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia-Finnország mérkőzés közbeni véleménynyilvánításom. Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Eriksen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben. A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik