V. J. 2021.06.13 07:40 Frissítve: 2021.06.13 09:30

Eb 2020: Eriksen „még lélegzett”, amikor odaértek hozzá az orvosok

A dán csapatorvos, Morten Boesen és a szövetségi kapitány, Kasper Hjulmand fontos információkat osztott meg a Christian Eriksennel történtekről, a szombati Dánia–Finnország mérkőzésen lezajló drámai pillanatokról a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Christian Eriksen életét a villámgyors segítség menthette meg (Fotó: AFP)

 

Mikor Christian Eriksen magatehetetlenül feküdt a pályán, pulzusa pedig kezdett eltűnni, Morten Boesen csapatorvos tudta, egy másodpercet sem szabad elvesztegetni.

„Christian összesett, így behívtak minket a pályára. Az összerogyás pillanatáról pont lemaradtam, de amikor odaértünk hozzá, láttam, nincs eszméleténél. Ekkor még lélegzett és volt pulzusa, viszont ez gyorsan megváltozott, így el kellett kezdenünk az életmentő szívmasszázst. Fantasztikusan gyors segítséget kaptunk a stadion orvosától és a mentőktől, így végrehajtottuk a szükséges intézkedéseket. Visszahoztuk az életbe, és mielőtt további vizsgálatokra kórházba szállították, már tudtam is vele beszélni” – mondta el a sajtótájékoztatón.

Kasper Hjulmand szövetségi kapitány is beszélt a drámáról.

„Nagyon-nagyon nehéz esténk volt. A történtek éreztették velünk, mi a legfontosabb dolog az életben: a mély kapcsolatok. Az emberek, akik közel állnak hozzánk. Család és barátok. Itt most van egy csapatnyi ember, akiket nem tudok eléggé dicsérni, akikre nem is tudok jobban büszke lenni, mint most. Miután megkaptuk a jó hírt Eriksenről, választhattunk: folytatjuk a meccset rövid időn belül, vagy pedig másnap délben próbáljuk ezt meg. A játékosaim egyhangúan a folytatás mellett döntöttek. Most sokat gondolunk Christianra és a családjára. Ő remek játékos és még annál is jobb ember.”

Az AP-nak nyilatkozott Eriksen klubjának, az Internazionalénak az orvosa, Piero Volpi is.

„Kapcsolatban vagyunk a dán szövetséggel, a csapatmenedzserrel és az egészségügyi stábjukkal, de még nem nagyon tudunk semmit sem. Olvastuk az UEFA közleményét az állapotának stabilizálásáról és ennek természetesen nagyon örültünk” – mondta el a csapatorvos, aki hozzátette: Eriksent elkerülte a koronavírus és nem voltak korábban aggodalomra okot adó orvosi vizsgálati eredményei, minden teszten megfelelt akkor is, amikor 2020 januárjában a Tottenhamből az Interbe igazolt.

A mérkőzésen a finnek legyőzték a tizenegyest hibázó dánokat.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Dánia–Finnország
0–1
Koppenhága, 15 200 ezer néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Dánia:
K. Schmeichel – Wass (Stryger, 76.), Kjaer (Vestergaard, 63.), Christensen, Maehle – Eriksen (M. Jensen, 43.), Höjbjerg, Delaney (Cornelius, 76.) – Poulsen, Wind (Skov Olsen, 63.), Braithwaite.
Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Finnország:
Hrádecky – Raitala (L. Väisänen, 90.), Arajuuri, O'Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Sparv (Schüller, 76.), Toivo – Pohjanpalo (Forss, 84.), Pukki (Kauko, 76.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva  
Gólszerző: Pohjanpalo (60.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Eriksen drámája
Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát
Vészhelyzet a pályán, képeken Christian Eriksen drámája
Videó: a finn és a dán szurkolók Christian Eriksen nevét skandálták – videó
Eriksen videohívásban kérte társait a folytatásra – sajtóhír
Eriksen drámája után győztek a finnek Koppenhágában

 

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).

2021.07.15 23:46:20

Foci Eb 2020 PÓR KÁROLY

Hibrid formációk, támadó védők, szögletvariációk – trendek, szakmai érdekességek.