Eb 2020: Meglepett, hogy Deschamps tudja, ki vagyok – Rossi

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2021.06.18. 16:04
null
Marco Rossi (Photo: Károly Árvai, archive)
A franciák elleni szombati Eb-meccsre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi péntek délután megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen a francia születésű Loic Nego is részt vett.


Marco Rossi először is arra reagált a Nemzeti Sport kérdésére, miként fogadta, hogy Didier Deschamps a sajtótájékoztatóján külön kiemelte, Rossi személyében remek edzője van a magyar válogatottnak.

„Meglepett, hogy Deschamps egyáltalán tudja, hogy ki vagyok. Nagyon megtisztelők a szavai, hiszen olyan edzőről beszélünk, aki világbajnokságot nyert, sok nagy győzelem van mögötte és előtte is. Ez nagy motiváció számunkra, mivel a világbajnokról, a torna egyértelmű favoritjáról beszélünk, egy olyan játékossal a soraiban, aki szinte földönkívüli képességekkel rendelkezik (utalt Rossi Mbappéra – a szerk.). Számunkra a fejlődés a legfontosabb, ez azóta így van, hogy ezt a munkát elvállaltam. Szinte lehetetlen feladat előtt állunk, de úgy állunk hozzá, hogy harcolni fogunk.”

Rossi ezután a körülményekről beszélt, és arról, mennyit vett ki az első meccs a csapatból.

„Látva az ellenfelet, nehéz meccs lesz, mindegy, hogy 24 vagy 34 Celsius-fok a hőmérséklet. A meleg az ellenfélre ugyanúgy hat. Tudjuk, hogy nekünk többet kell majd futunk, mint nekik, mert náluk lesz többet a labda. Ezért okosan kell futnunk, erre taktikailag fel kell készülnünk. A portugálok elleni mérkőzés főleg lelki szempontból hagyott rajtunk nyomokat, de nem nyalogathatjuk sokáig a sebeinket, bizonyítanunk kell a szurkolóknak, büszkévé kell tennünk őket.”

A futball nagyon egyszerű játék: ha támadnak, védekezni kell, ha nálunk a labda, támadni kell. Meglátjuk, mennyi lehetőségünk lesz támadni folytatta Rossi, aki az ellenfélről is beszélt.– Ha az ő csapatuk 900 millió eurót ér, a mienk pedig 60-at, akkor ez a különbség várhatóan látszani fog a pályán, ám arra kell törekednünk, hogy minél több teret nyerjünk a pályán. Hasonló lehet a felállásunk, mint a portugálok ellen, előfordulhat ugyan változás, de nem hiszem, hogy túl sokat meghúzhatnánk. Nehéz megmondani, mit várhatok Franciaországtól, hiszen tudjuk, legalább húsz világklasszisuk van és hosszú távra terveznek, így elképzelhető, hogy pihentetni fognak néhány játékost. Mi nem lehetünk fáradtak, mert még csak egy meccset játszottunk. Teljesen fittnek kell lennünk, nincs olyan, hogy fáradtság.”

Francia kollégák arról is kérdezték Marco Rossit, nem érzi-e provokációnak, hogy a francia válogatott térdelni fog a mérkőzés előtt: „Nem foglalkozunk politikával. Mi kizárólag a teljesítményben hiszünk. Ahogy mondtam már, a mezünkön ott szerepel a Respect szó, a Tisztelet, amit mi nagyon komolyan veszünk!” – válaszolta a kapitány.

Loic Negót a Nemzeti Sporttól Antoine Griezmann-nal való kapcsolatáról kérdeztük, hogy beszéltek-e az elmúlt napokban, és a francia kollégák is faggatták a mérkőzésről a Fehérvár labdarúgóját.

„Antoine-nal nem volt időm külön beszélni, várom, hogy újra találkozzunk a pályán. Nagyon különleges érzés lesz számomra Franciaország ellen futballozni, de én tökéletesen arra koncentrálok, hogy Magyarországot segítsem. Akkor is, ha a családom nagy része Franciaországban van, mivel én itt élek Magyarországon, ennek a csapatnak vagyok a tagja és a magyar válogatottért fogok harcolni.”

A MAGYAR EB-KERET
KAPUSOK: 22 – Bogdán Ádám
(Ferencváros), 12 – Dibusz Dénes (Ferencváros), 1 – Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
26 – Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), 21 – Botka Endre (Ferencváros), 5 – Fiola Attila (Mol Fehérvár), 3 – Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), 2 – Lang Ádám (Omonia – Ciprus), 14 – Lovrencsics Gergő (Ferencváros), 6 – Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), 4 – Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 10 – Cseri Tamás (Mezőkövesd), 11 – Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia), 15 – Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), 8 – Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), 7 – Loic Nego(Mol Fehérvár), 13 – Schäfer András (DAC – Szlovákia), 18 – Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: 25 – Hahn János (Paksi FC), 23 – Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), 20 – Sallai Roland (Freiburg – Németország), 24 – Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), 9 – Szalai Ádám (Mainz – Németország), 19 – Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), 17 – Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
AZ ÁLLÁS
1. Portugália 1 1 3–0 +3 3
2. Franciaország 1 1 1–0 +1 3
3. Németország 1 1 0–1 –1 0
4. MAGYARORSZÁG 1 1 0–3 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik