Eb 2020: makacs horvát kapitány, mosolygó spanyolok – lapszemle

P. L., V. J.P. L., V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.29. 10:12
null
A horvát Luka Modric (jsz) próbálja megállítani a spanyol Álvaro Moratát (Fotó: Getty Images)
A drámai fordulatokat hozó hétfő esti Horvátország–Spanyolország (3–5) Eb-nyolcaddöntőt követően így értékelték a találkozót a két ország vezető médiumai.

 

˜„Thriller Koppenhágában – példátlan drámában esett ki Horvátország! Orsic és Pasalic villanásai hosszabbítást hoztak, Olmo vezérletével azonban a La Furia lépett tovább” – kezdte cikkét a horvát sportnapilap, a Sportske Novosti. Az újság elemzésében kiemelik, Zlatko Dalic szövetségi kapitány a csoportkörben hozta az elvártakat csapatával, amely a sokkal jobban játszó angolok mögött második lett, úgy, hogy a 2018-as vb-kerethez képest kilenc új labdarúgóval vett részt az Eb-n. Azt viszont számon kérik a szakvezetőn, miért a formán kívüli Ante Rebicre építette a csapat játékát, illetve hogyan gondolta jónak Andrej Kramaricra olyan védekezési feladat bízását, amelyet a játékos nem tud megoldani.

A 24sata.hr hírportál szerzője úgy véli, Mislav Orsic, vagy Mario Pasalic több játéklehetőséget érdemelt volna az Eb-n. A cikk alapján a spanyolok megmutatták, hogy elképesztően jók, és az ellenfél minden egyes hibáját meg tudják büntetni – ugyanakkor a horvát csapat is büszkén térhet haza.

A gol.dnevnik.hr elemzője azt írja, a horvátok túl későn mutattak valamit bátor játékukból, a spanyolok pedig ezt használták ki. A szerző hozzáteszi, a mérkőzés lelkileg is sokat kivett déli szomszédunk csapatából.

„Álvaro Morata büszke lehet arra, amit letett az asztalra Horvátország ellen” – írja a spanyol Marca szerzője, aki szerint „a szurkolók számára emlékezetes marad a hosszabbításban szerzett vezető gólja, emellett a mérkőzés 120 percében bemutatott küzdőszelleme is.

„Elérték, ott vagyunk. Fülig érő mosollyal és azzal az érzéssel ünnepelhet Spanyolország, hogy amit az Európa-bajnokság elején még megtagadott a csapat a szurkolóktól, azt a későbbiekben visszaadta nekik”– értékelt az AS szakírója.

A sport.es arról emlékezik meg, hogy a kapus Unai Simón a mérkőzés elején összehozott rettenetes hibáját követően – Pedri hazaadását nem tudta átvenni, amely így a kapuba került – bemutatott néhány remek védést, így igyekezve helyrehozni megtépázott renoméját.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
HORVÁTORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 3–5 (1–1, 3–3, 3–5) – h. u.
Koppenhága, Parken Stadion, 22 771 néző. Vezette: Cakir (török)
HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Juranovic (Brekalo, 74.), Vida, Caleta-Car, Gvardiol – Modric (Ivanusec, 114.), Brozovic, Kovacic (Budimir, 78.) – Vlasic (Pasalic, 78.), Petkovic (Kramaric, a szünetben), Rebic (Orsic, 67.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Azpilicueta, Eric García (Pau Torres, 71.), Laporte, Gayá (Jordi Alba, 78.) – Koke (Fabián Ruiz, 78.), Busquets (Rodri, 101.), Pedri – Sarabia (Olmo, 71.), Morata, Ferran Torres (Oyarzabal, 88.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique
Gólszerző: Pedri (20. – öngól), Orsic (85.), Pasalic (90+2.), ill. Sarabia (38.), Azpilicueta (57.), Ferran Torres (77.), Morata (100.), Oyarzabal (103.)

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik