Euro 2012: Nem volt nehéz dolog a kapuba fejelnem - Gomez

Vágólapra másolva!
2012.06.09. 23:33
Mario Gomez 72. percben szerzett találatával Németország a Portugália elleni győztes mérkőzéssel (1–0) mutatkozott be a labdarúgó Európa-bajnokságon. A három pontot érő gólt szerző támadó a mérkőzés után arról nyilatkozott: nem volt nehéz dolga a fejesnél.

„Nagyon-nagyon boldog vagyok – mondta a lefújást követően Gomez. – Nagyon jó érzés győztes meccsen, győztes góllal bemutatkozni. A gól előtt jó beadást kaptam a szélről, védő nem zavart, így volt lehetőségem irányítani a labdát, és nem volt nehéz dolog a kapuba fejelnem.”Gomez. – Nagyon jó érzés győztes meccsen, győztes góllal bemutatkozni. A gól előtt jó beadást kaptam a szélről, védő nem zavart, így volt lehetőségem irányítani a labdát, és nem volt nehéz dolog a kapuba fejelnem.”

„Fontos volt, hogy győzelemmel mutatkozzunk be az Eb-n, és a csapat megfelelt ennek az elvárásnak – nyilatkozta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya, aki önkritikus megközelítéssel fél szemmel már a soron következő találkozóra is tett utalást. – A hollandok veresége után volt rajtunk egy kis plusz nyomás, mert tudtuk, hogyha kikapunk, akkor milyen nehéz helyzetbe hozzuk magunkat. Szerdáig azonban sok mindent kell még javítanunk a játékunkon, bízok benne, hogy addigra teljesen felvesszük a ritmust.”

„Győzelemmel mutatkoztunk be a kontinensbajnokságon, ami nagyon jó pozícióhoz segített minket ebben a nehéz csoportban” – mondta Mats Hummels, a németek védője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik