Ír bombagólok és siker Wales ellen

Vágólapra másolva!
2011.02.08. 22:41
null
Gibson (balra) bombagóljával szereztek vezetést az írek (Fotó: Reuters)
Írország magabiztos játékkal, az utolsó félórában szerzett gólokkal 3–0-ra megverte Walest a dublini Aviva Stadionban a Carling Nemzetek Kupájának első mérkőzésén.

Az újraélesztett brit házi bajnokság első mérkőzésének első komolyabb helyzete az írek előtt adódott: Damien Duff az ötödik percben a bal oldalról ívelte be a labdát, amely majdnem Wayne Hennessey kapujában kötött ki.

A 35. percben is a házigazda veszélyeztetett: Shay Given előre ívelt labdáját Kevin Doyle küldte kapura, de éppen Hennesseyt találta el.

A szünet után Duff kétszer is helyzetbe került, de nem sikerült betalálnia. Ám Darron Gibsonnak igen. A Manchester United középpályása nagyszerű gólt lőtt: 22 méterről bombázott a walesi kapu jobb oldalába a 60. percben, és először volt eredményes a nemzeti csapatban.

Hét perccel később már kétgólos volt az írek előnye. Jonathan Walters erőszakosságának – és Chris Gunter hibájának – köszönhetően labdát szerzett a walesiek tizenhatosán belül, majd középre passzolt, ahol az érkező Duff a kapuba lőtte a labdát.

A 82. percben végleg eldőlt a találkozó: a csereként beálló Keith Fahey 22 méterről végzett el szabadrúgást, és – Gibsonhoz hasonlóan – védhetetlenül bombázott Hennessey kapujának jobb oldalába, így az írek nyerték meg a Nemzetek Kupája első meccsét.

ÍRORSZÁG–WALES 3–0
CARLING NEMZETEK KUPÁJA
Írország–Wales 3–0 (Gibson 60., Duff 67., Fahey 82.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik