Beharangozó, NFL 2014 Week 2

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.09.14. 17:09
A teljesség igénye nélkül, minden vasárnap kiemelünk pár meccset, amelyet érdemes követni az aktuális fordulóból. Ezúttal Sólymok Cincinnati-i...

A teljesség igénye nélkül, minden vasárnap kiemelünk pár meccset, amelyet érdemes követni az aktuális fordulóból. Ezúttal Sólymok Cincinnati-i vendégjátékát, a hazánkban oly népszerű Pats fellépését a Vikings otthonában és a hétfő esti rangadót harangozzuk be bővebben. A teljesség igénye nélkül, minden vasárnap kiemelünk pár meccset, amelyet érdemes követni az aktuális fordulóból. Ezúttal Sólymok Cincinnati-i vendégjátékát, a hazánkban oly népszerű Pats fellépését a Vikings otthonában és a hétfő esti rangadót harangozzuk be bővebben.

Falcons@Bengals

A két csapat legutóbb alapszakasz mérkőzésen 2010 októberében találkozott, akkor Atlantában a hazaiak 39-32-re nyertek a Bengals ellen. Ez volt az utolsó év, amikor Palmer irányította a tigriseket, Dalton 2011-ben vette át a helyét. A maiak közül azon a meccsen Nugent két mezőnygólt és két extra pontot is értékesített a Bengals színeiben, míg a Falcons győzelmét két ma is aktív játékos, Ryan és White szállította. Előbbi 299 yardot és 3 TD-t passzolt, ebből utóbbi 201 yardot és 2 hatpontost kapott el. A két védelem szinte teljesen lecserélődött, az akkor például 2 sacket jegyző John Abraham épp a héten volt kénytelen szögre akasztani a sisakját.

Ennyit a közelmúltról, nézzük mi várható ma este. Ami biztos, Ryan parádésan kezdte az évet, a Falcons minden bizonnyal ezen a passz-orientált vonalon halad most is. Jones-White-Douglas-Hester négyes minden tagja elkapott minimum 5 labdát és minimum 69 yardot az első héten, így mondhatjuk mindenkit tűzben tart. A futójáték mennyiségben és minőségben is elhanyagolható volt a Saints ellen, és a bivalyerős Bengals front7 ellen is ez várható. A védelemből Worrilowra érdemes odafigyelni, mindenhol ott van a srác, bejátsza az egész pályát. A Bengals védelme végig jól állt a lábán a Ravens elleni nyitó meccsen, Burfict és Lamur az LB sorból kimagaslóan játszott. Előbbi ugyan agyrázkódás miatt nem játszotta végig a meccset, ma 100%, hogy ott lesz a pályán. Dalton is szép számot hozott össze, de a redzone offense hagyott némi kívánni valót maga után és Gio Bernard is adós a jó játékkal. Ma hasonló töketlenség nem fér bele, mert a sok három pont nem lesz elég, ha Ryan sziporkázik. A meccs esélyese egy hajszállal a Falcons, de csak akkor, ha a fal megvédi Ryant és a Bengals secondary megint benyel 1-2 nagy játékot, mint Smith Sr. TD-jénél a múlt héten. A meccset 20 órától a C8 csúsztatva közvetíti.

http://www.nfl.com/gamecenter/2010102400/2010/REG7/bengals@falcons#tab=videos&menu=gameinfo|contentId:09000d5d81b9406b

Patriots@Vikings

Ez lesz a két csapat 12. egymás elleni csatája, az örökmérleg egy darabig kiegyenlített volt, de Brady színre lépése óta mindhárom meccsüket megnyerték a hazafiak, ma este a 8. egymás elleni győzelemre készülnek a vendégek.

Kezdjük a legfontosabbal. Adrian Petersont családon belüli erőszak vádjával tegnap reggel letartóztatták, így ma nélküle lesz kénytelen pályára lépni a Vikings és ez az esélyeket és a játék képét is átírja. AP az egyszemélyes offense már évek óta, nélküle semmi sem ugyanaz. Itt jön a képbe Matt Cassell, az ex-patrióta QB, aki ugyan kiváló játékos, de futópajtás nélkül nem sokat ér. Az egyetlen reménysugár a hazaiak számára, már ami az offenset illeti, az Cordaralle Patterson, aki tavalyi berobbanása után ugyanott folytatta a múlt héten a Rams ellen. A másik reménysugár pedig a D#. A Rams ellen 5 sacket jegyeztek és a passzjáték ellen is remekeltek. Elnézve Brady első heti langyos mutatóit (249yard, TD, 2 fumble lost) és az offense fal bizonytalanságát (4 sack) a védelmükben igenis bízhatnak a vikingek. És ami ellenük szól? Tom „nemszoktamkétvereséggelszezontkezdeni” Brady. Így, szó szerint. Brady nem kezdett még soha két vereséggel szezont a Patsben és ma ennek elkerüléséért játszik. Ha ehhez még hozzáteszem, hogy az AFC East minden tagja nyert az első héten, akkor világos, hogy a Pats egyedül áll csoportja utolsó helyén és erre is több, mint 10 éve nem volt példa. Ez a két tény és az, hogy a legendás 12-es eddig mindig legyőzte a ma esti vendéglátót, engem tökéletesen meggyőzött arról, hogy ez a meccs kettes lesz. Aki ezt látni is szeretné, annak javaslom, hogy térjen be este 19 óra környékén a Kandalló nevű vendéglátóipari egységbe Budapesten és egy jó csapolt sör mellett élvezze a csörtét.

Eagles@Colts

A két csapat egy azon recept alapján főzött az első héten, csak míg az Eagles bátran adhatott egy félidőnyi előnyt a Jaguarsnak, addig az AFC címvédő Broncos otthonában ez nem volt okos döntés a Colts részéről, el is maradt a fordítás.

Indianapolisban kimondott cél, hogy legalább AFC döntőt kell játszani, így egy újabb vereség nem fér bele. Richardson formája egyre siralmasabb, így futójáték hiányában ismét Luckon áll vagy bukik az vásár. Luck szépen el van látva célpontokkal, de Denverben kétszer is védőkézben landolt az átadása, így óvatosabb duhajként kell csapatát irányítania. Ehhez pedig nagyon kell az első héten 3 sacket engedő o-line javulása is. A vendég sasok nyertek ugyan 34-17-re a Jaguars ellen, de voltak bőven gondjaik. Kezdjük Folesszal és az offense fallal. Utóbbi csapatrész a liga legjobbjaként volt számon tartva a rajt előtt, de az 5 elszenvedett sack és Evan Mathis elvesztése miatt most csak egy átlagos O-line, akinek a legnagyobb szerencséje, hogy a Colts pass rusha finoman szólva sem az igazi. Foles dobott ugyan két TD passzt, de 3 labdát vesztett (1 INT, 2 fumble), ami intő jel kell, hogy legyen. Chip Kelly offense szisztémája és a McCoy-Sproles futóduó remek formája azonban mindenképp bizakodásra adhat okot. Két remek irányító, két remek edző és két közepes védelem jellemzi a csapatokat, ami az Eagles javára dönthet, a már említett RB páros. A meccset kedd hajnalban a sport tv jóvoltából élőben láthatjuk.

A képek forrása: rantsports.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik