Sportrádió: Miért ne álmodjunk tovább? – Botka Endre

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 18:48
null
„Miért ne álmodjunk tovább?” (Fotó: Török Attila)
A Sportrádió vendége volt Botka Endre és Vécsei Bálint. A Ferencváros védője és középpályása a Leverkusen elleni, csütörtökön kezdődő Európa-liga-nyolcaddöntős párharcról beszélt.

 

„Itt azért már nincs olyan ellenfél, amelynek örülhet az ember – jelentette ki a védő Botka Endre. Ha azt veszem, hogy már játszottunk a Leverkusennel, és egyszer legyőztük, akkor abból jobb kiindulni. Örülök a Leverkusennek, mert már ismerjük. Van egy tizenkét perces motivációs videóm, mindig meghallgatom. Az öltözőben a masszőrünk is próbálkozik DJ-szerepkörben, több-kevesebb sikerrel...”

„Jó belegondolni, hogy itthon lesz a döntő. Ez nagy cél lenne, de ezt a két mérkőzést meg kellene nyerni, és most kiderül, hogy mennyire vagyunk felkészülve, hogy hol tartunk. Szép eredmény értünk el eddig is, de miért ne álmodjunk tovább?”

„Olyan ellenfelet kaptunk, amelyet jól ismerünk – mondta a középpályás Vécsei Bálint. Örülünk annak, hogy elkerültük a nagyobb neveket, mondjuk a Manchester Unitedet, szeretnénk továbbjutni, és erre minden esélyünk megvan.”

„Nagy lépés volt a Ferencvárosnak, hogy eljutottunk a kieséses szakaszig, és nem szeretnénk megállni, tovább akarunk jutni. Nyilván nem lesz könnyű, de a visszavágón telt ház előtt meglehet a továbbjutás. Itt a tizenhat között nem néznek le minket, és bármelyik csapat ellen kiváló ellenfél leszünk. Jó lett volna a Manchester United ellen meccselni, mert most az egyik legjobb formában játszó együttes Európában. Nyilván a hétvégi, Liverpool elleni mérkőzést nem számítva.”

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Csütörtök, 18.45: Bayer Leverkusen (német)–FERENCVÁROS (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik