CS. M. 2022.08.03 18:54

Sepsi OSK: Diószegi László videóban reagált a szektorbezárásra

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tízezer eurós bírságot rótt ki a Sepsi OSK-ra, és elrendelte a lelátó részleges lezárását a Európa-konferencialigában játszandó következő mérkőzésre.  

Diószegi László arra kérte a szurkolókat, hogy a „Szentgyörgy, Szentgyörgy” skandálást két kézzel végezzék (Fotó: Sepsi OSK)


A büntetésre – amiről itt írtunk korábban – a sepsiszentgyörgyi klub elnöke, Diószegi László saját Facebook-oldalán reagált.  

„Ritka alkalom, amikor hozzátok szólok, de most muszáj” – kezdte a szurkolóknak intézett beszédét Diószegi László, aki a videóban elmagyarázta, hogy a Sepsi OSK legutóbbi, Olimpia Ljubljana elleni Európa-konferencialiga-meccsén az UEFA svájci megfigyelője rasszistának ítélte a sepsiszentgyörgyi drukkerek azon megmozdulását, amikor a szokásos „Szentgyörgy, Szentgyörgy” skandálás közben a szívüktől indítva a magasba emelték a kezüket.  

Az UEFA előbb magyarázatot kért a gesztusra, de nem fogadta el a klub által leírtakat. A tízezer eurós bírság mellett 500 helyet szabadon kell hagyni a stadionban a csütörtöki Sepsi OSK–Djurgarden mérkőzésen. A klub közölte: megfellebbezi a döntést, ám a részleges nézőtérlezárást nem áll módjában megváltoztatni, ezért leállítja a további jegyeladásokat, és gyermekekkel tölti be a lelátó lezárt részét.

„Mindannyian tudjuk, hogy ez egy egyszerű szurkolás, biztatás a kedvenc csapatunknak. Ám külföldön ezt egyébnek gondolták, ezért ötszáz szék üresen kell maradjon a holnapi meccsen. Nem tehetünk semmit, ezért hozzátok fordulok: kérlek titeket, hogy a csütörtöki mérkőzésen senki ne használja ezt a karlengetést, próbáljuk meg másképp kifejezni buzdításunk. Ezúttal biztassuk másképp a csapatunkat, ne emeljük a jobb kezünket, hanem emeljük mindkettőt, bólogassunk, üvöltsünk, kiáltsunk – kiáltsuk a világnak ki, hogy mi szeretjük ezt a várost, ezt a csapatot” – mondta videójában Diószegi László magyarul, majd később román nyelven is feltöltött egy videót ezzel a monológgal.

Korábban a Ferencvárosi TC-t is hasonló okokból büntette meg az UEFA, ezért akkor Kubatov Gábor, a zöld-fehérek elnöke kérte, hogy az egyik jellegzetes mozdulatsorozatukat, a „szívtől az égig” karlendítést két kézzel végezzék, hogy elkerüljék az esetleges büntetést. 

DIÓSZEGI LÁSZLÓ ÜZENETE 


 

2022.12.15 19:49:47

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Igen, hazai pályán játszik majd a negyeddöntőért a Ferencváros – szenzációs este lesz!

2022.11.07 10:55:27

Európa-liga nemzetisport.hu

Az Ajax az Union Berlinnel, a Leverkusen a Monacóval, míg a Juventus a Nantes-tal csap össze.

2022.11.03 16:56:56

Európa-liga nemzetisport.hu

Bakaszetasz révén már a hetedik percben vezetést szereztek a törökök, a Fradi nem tudott egyenlíteni.