Leverkusen: „A Ferencvárosnál nem mennek jól a dolgok”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.16. 11:58
null
Eldar Civic (17) és társai egymást követő két vereség után várhatják a Leverkusen elleni visszavágót (Fotó: AFP)<br />
A Bayer Leverkusen a hivatalos honlapján, a Ferencváros elleni csütörtöki El-meccs kapcsán közzétett beharangozó írásában azt emeli ki, hogy az FTC nincs jó formában, ugyanis a legutóbbi hat tétmeccséből csak egyet tudott megnyerni.

 

 

„A Ferencvárosnál jelenleg nem mennek jól a dolgok. A legutóbbi hat meccsén csak egyszer győzött a legtöbbszörös magyar bajnok és kupagyőztes, ez szokatlan széria a csapattól, amely a Leverkusen elleni visszavágó főpróbáján is elbukott” – indítja beharangozó írását a csütörtöki El-meccs kapcsán a bayer04.de.

A Ferencváros február 11. óta valóban csak egy meccset tudott megnyerni, a Debreceni VSC elleni idegenbeli bajnokit 2–0-ra. A Kisvárdával, a Kecskeméttel és a Mezőkövesddel ikszelt a bajnokságban, majd kikapott Leverkusenben az El-nyolcaddöntő első meccsén, utána pedig az NB I-ben a Puskás Akadémiától. Tétmeccsen egymás után kétszer októberben kapott ki az FTC (akkor 2–1-re a Mezőkövesdtől, majd 3–2-re hosszabbítás után az Iváncsától a Magyar Kupában), viszont olyan negatív szériát, hogy hat tétmérkőzésből csak egyet tud megnyerni, 2019-ben produkált legutóbb az FTC, még Szerhij Rebrov irányításával. Akkor a BL-selejtezőben játszott előbb két 1–1-es döntetlent a Valletta és a Dinamo Zagreb ellen, majd itthon kikapott a horvát bajnoktól 4–0-ra, utána megverte az NB I-ben a Kaposvárt (1–0), viszont a litván Suduva elleni El-selejtező gól nélküli döntetlennel zárult, majd 4–1-re kikapott a bajnokságban, akkor is a Puskás Akadémiától (csak idegenben). Jó előjel viszont a mai meccs előtt, hogy a Puskás AFC-től elszenvedett vereség után akkor 4–2-re nyert és továbbment az FTC az El-ben a Suduva ellen. Egy 4–2-es győzelem ma hosszabbítást érne a Leverkusen ellen.

A német csapat honlapja a beharangozóját azzal folytatja, hogy a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov az OTP Bank Liga legutóbbi fordulójában a kezdőben hat poszton is változtatott a Leverkusenben látott csapathoz képest, és Adama Traoré, valamint Vécsei Bálint is csak egy félidőt játszott a Puskás Akadémia ellen. A szerző hozzáteszi, a Ferencváros olyan fölénnyel vezeti a magyar bajnokságot, hogy az edző megengedheti magának az erős rotációt, és a sok változtatás is azt jelzi, az FTC maximálisan a Leverkusen elleni meccsre koncentrál.

„A fekete-pirosak nem pihenhetnek párnára fekve az első meccs 2–0-s eredménye után. A Puskás Arénában forró táncra kell készülnie Xabi Alonso csapatának. A Fradinak, ahogy Magyarországon a fővárosi klubot hívják, ez lesz az év meccse. A párbaj a helyszín miatt is további vonzerőt kap, mert nem a Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában, hanem az ország legnagyobb stadionjában, a 2019-ben átadott, a legendás Puskás Ferencről elnevezett, több mint hatvanezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában rendezik a csütörtöki mérkőzést, amely az idei Európa-liga-döntőnek is otthont ad majd” – írja a bayer04.de.

A honlap felidézi, hogy a Ferencváros ebben a stadionban játszotta 2020-ban a Juventus (1–4) és az FC Barcelona (0–3) elleni BL-meccseket, a koronavírus-járvány miatti nézőtéri korlátozások mellett, de azt nem említi, hogy tavaly a Puskás Arénában nyerte meg a Ferencváros a Magyar Kupa döntőjét a Paksi FC ellen. Ugyanakkor kiemelik a német klubnál, hogy az FTC a védő Samy Mmaeera, a korábbi hamburgi Muhamed Besicre és két támadóra, Tokmac Nguenre, valamint Owusu Kwabenára sem számíthat sérülés miatt, az első meccsen sárga lapot kapott Botka Endre pedig eltiltás miatt nem játszhat.

A honlap idézi továbbá Hajnal Tamás ferencvárosi sportigazgató nyilatkozatát, aki szerint a szurkolók hatalmas energiákat szabadíthatnak fel a csapatban és Dibusz Dénes csapatkapitányt, aki arról beszélt, akkor lehet esélyük, ha ők szerzik meg a mérkőzés első gólját csütörtökön.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
FERENCVÁROS–Bayer Leverkusen (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik