Jovics góljára Pedro válaszolt, nem bírt egymással az Eintracht és a Chelsea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 20:51
null
Pedro (balra) idegenbeli gólja sokat érhet a Chelsea-nek (Fotó: AFP)
Eldöntetlenül végződött a labdarúgó Európa-liga elődöntőjében az Eintracht Frankfurt–Chelsea mérkőzés: a német csapat Luka Jovics góljával szerzett vezetést az első félidő 23. percében, majd Pedro Rodríguez a 45.-ben egalizált. A játék képe alapján a döntetlennel inkább a Chelsea lehet elégedetlen, attól függetlenül, hogy az idegenben elért 1–1 kedvező pozíciót teremt a visszavágóra.

A frankfurtiaknak futballünnepet jelentett ez az elődöntő, az Eintracht szurkolói – akik az El-ben nyújtott teljesítményükért különdíjat is kaphatnának – gigantikus élőképpel és egészen félelmetes hangulatot teremtve jelezték is izgatottságukat. A Chelsea-nek volt pár jó perce, ám az első félidő első félórája egyértelműen az Eintrachtról szólt. Szárnyvédői jól léptek be a támadásokba és gondokat okoztak a Chelsea-nek, igaz, a beadások (vagy az azokat követő megmozdulások) jó ideig nem sikerültek tökéletesre.

Amikor azonban igen, akkor megszerezte a vezetést a hazai csapat. A 23. percben Olivier Giroud labdát vesztett, az Eintracht kontrázott. Luka Jovics balra, Filip Koszticshoz tette ki a labdát, majd sprintelt tovább középen, mintaszerűen érkezett társa félmagas beadására, és gyönyörű, kapufás csukafejest küldött a hosszú sarokba. Bámulatosan szép fejes volt – egyben Jovics kilencedik gólja az El-sorozatban! (1–0).

A Chelsea úgy megijedt, hogy Pedro kis híján azonnal egyenlített – Maurizio Sarri csapata igazából csak a félidő végén kapta el a ritmust. A londoniak egyre jobban és jobban szorítottak a présen, Ruben Loftus-Cheek lövése már csak centikkel kerülte el a kaput, majd a 45. percben jött az egyenlítés. Egy szöglet után átkerült a labda a tizenhatos bal oldalára, Loftus-Cheek erőszakosan megtartotta azt, Pedro elé tálalt, a spanyol támadó pedig erőből kilőtte a bal alsó sarkot (1–1). Pedig a hazaiak már azt hitték, kihúzzák...

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a Chelsea által felpörgetett tempót az Eintracht Frankfurt nem tudta felvenni, így nem volt képes kontrollálni sem a mérkőzést. A nagyon aktív Loftus-Cheek csúnyán elrontott egy ziccert, David Luiz megdöngette a lécet szabadrúgásból, majd Loftus-Cheek lövését tolta ki Kevin Trapp, a kipattanót pedig a csereként beállt Eden Hazard nem tudta a kapuba juttatni.

A hajrát egy David Luiz-fejes (és Trapp-védés) vezette be, aztán a frankfurtiak reklamáltak (kezezésért) tizenegyest, hiába. Danny da Costa hamarosan egy remek csellel és veszélyesen középre lőtt labdával hozta a frászt a vendégekre – az Eintracht ismét lábra kapott. Gólt azonban már nem tudott szerezni, igaz, a Chelsea sem – Londonban 1–1-ről folytatják a párharcot.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Eintracht Frankfurt (német)–Chelsea (angol) 1–1 (1–1)

Frankfurt,
Commerzbank Arena, Vezette: Carlos del Cerro (spanyol)
Frankfurt:
Trapp – D. Abraham, Haszebe, Hinteregger – D. da Costa, Rode, Gelson Fernandes (Paciencia, 73.), Falette – Gacsinovics (Willems, 92.), Jovics, Kosztics. Vezetőedző: Adolf Hütter
Chelsea:
Kepa – Azpilicueta, David Luiz, A. Christensen, Emerson Palmieri – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (Kovacic, 82.) – Pedro, Giroud, Willian (E. Hazard, 61.). Vezetőedző: Maurizio Sarri
Gólszerző: Jovics (23.), ill. Pedro (45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik