Európa-liga: egy döntés a lengyel kormánytól, aminek örülhetnek az angol drukkerek

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.11. 14:14
null
A United-drukkerek karanténmentesen nézhetik meg a gdanski döntőt (Fotó: AFP)
Lengyelország lehetővé teszi a labdarúgó Európa-liga döntője iránt érdeklődő angol szurkolóknak, hogy kihagyják a kötelező karantént, amennyiben negatív koronavírustesztet tudnak felmutatni – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

Egy kedden hatályba lépő kormányrendelet értelmében a Manchester United gdanski fináléjára érkező, jeggyel rendelkező drukkereknek 48 óránál nem régebbi tesztet kell majd bemutatniuk ahhoz, hogy mentesüljenek az elkülönítés alól – írja az MTI.

Az egyébként érvényes szabályozás szerint az Európai Unión kívülről beutazókra tíznapos karanténkötelezettség vonatkozik, és ez alól nem EU-ban elvégzett teszttel nem lehet felmentést kapni. EU-s állampolgárok ugyanakkor otthon elvégzett negatív teszttel szabadon mozoghatnak. Ez eleve vonatkozik a Villarreal szurkolóira – tette hozzá a távirati iroda.

A finálét május 26-án rendezik az észak-lengyelországi városban. A PGE Aréna lelátóit 25 százalékig lehet majd megtölteni, így 9500 érdeklődő nézheti meg a mérkőzést a helyszínen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik