El: „Sokkal többet vártunk magunktól” – a Leipzig ügyvezető igazgatója

Vágólapra másolva!
2022.05.06. 08:32
null
Oliver Mintzlaffhoz hasonlóan Domenico Tedesco vezetőedző is többet várt csapatától az Ibroxban (Fotó: AFP)
Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig ügyvezető igazgatója nagyon önkritikusan nyilatkozott azután, hogy a lipcsei labdarúgócsapat 3–1-es vereséget szenvedett idegenben a Rangerstől az Európa-liga-elődöntő visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól. A sportvezetőn kívül Domenico Tedesco, a német együttes vezetőedzője is dicsérte az Ibrox Stadion atmoszféráját.

 

„Nem voltunk elég jók egy európai kupaelődöntőhöz. Sokkal többet vártunk magunktól – idézi az UEFA hivatalos honlapja Oliver Mintzlaffot, az RB Leipzig ügyvezető igazgatóját. – Hatalmas csalódás volt ez az este, nem azért jöttünk ide, hogy kiessünk, ugyanakkor az elődöntőben búcsúzni egyáltalán nem szégyen. Fiatal klub a miénk, még csak a hatodik éve szerepelünk a Bundesligában. Vár még ránk két fontos meccs a bajnokságban, igaz, a sorsunk nincs a saját kezünkben a Bajnokok Ligája-indulást illetően. Az egyetlen pozitívum, hogy lesz egy kupadöntőnk is (május 21-én Sallai Roland csapata, a Freiburg ellen – a szerk.) – most ebbe próbálunk kapaszkodni.”

A lipcsei klub elöljárója nem felejtett el megemlékezni arról, hogy a Rangers szurkolói fantasztikus hangulatot varázsoltak az Ibrox Stadionba. „Tudtuk, mire számíthatunk, de teljesen más ezt személyesen is átélni.”

Egyetértett felettesével Domenico Tedesco, a Leipzig vezetőedzője, aki úgy fogalmazott, „felvillanyozó volt a légkör, itt volt a legjobb hangulat, amit futballstadionban valaha megtapasztaltam”. A szakvezető hozzátette, sajnálja, hogy csapata nagyon könnyen kapta a gólokat, valamint azt is, hogy az 50-50 százalékos párharcok túlnyomó részét a Rangers játékosai nyerték meg.

Ahogy Mintzlaff is említette, a Leipzigre még három tétmérkőzés vár ebben az idényben: a Freiburg elleni kupadöntő előtt a bajnokságban az Augsburggal és az Arminia Bielefelddel mérkőznek meg Gulácsi Péterék.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

RANGERS FC (skót)–RB LEIPZIG (német) 3–1 (2–0)
Glasgow, Ibrox Stadium,50 000 néző. Vezette: Artur Días (portugál)
RANGERS: McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Jack (Arfield, 59.), Lundstram, Kamara – S. Wright (Balogun, 59.), Aribo (Sakala, 45+2.), Kent. Menedzser: Gio van Bronckhorst
LEIPZIG: Gulácsi – Gvardiol, W. Orbán, Klostermann – Henrichs, Laimer, Kampl, Angelino (André Silva, 81.) – Nkunku, Dani Olmo (Szoboszlai, 61.) – Y. Poulsen (Halstenberg, 82.). Vezetőedző: Domenico Tedesco
Gólszerző: Tavernier (19.), Kamara (24.), Lundstram (81.), ill. Nkunku (71.)
Továbbjutott: a Rangers, 3–2-es összesítéssel

A MÁSIK ÁGON
Eintracht Frankfurt (német)–West Ham United (angol) 1–0 (Borré 26.)
Továbbjutott:az EintrachtFrankfurt,kettős győzelemmel, 3–1-esösszesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik