Gálázott a Manchester United a Bruges ellen

Vágólapra másolva!
2020.02.27. 20:50
null
Hengerelt a United (Fotó: AFP)
A Manchester United öt góllal küldte haza a hamar emberhátrányba kerülő FC Bruges-t (5–0), így az angol csapat jutott a legjobb 16 csapat közé az Európa-ligában.

EURÓPA-LIGA,A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ

Manchester United (angol)–FC Bruges (belga) 5–0 (Bruno Fernandes 27. – 11-esből, Ighalo 34., McTominay 41., Fred 82., 93.)
Kiállítva: Deli (23., Bruges)
Továbbjutott: a Manchester United, 6–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer az idegenbeli döntetlen után hét helyen változtatta meg a kezdőcsapatát az első mérkőzéshez képest, a lesérülő Anthony Martial helyén Odion Ighalo kezdett a centerposzton, mögötte Juan Mata és Bruno Fernandes szervezkedett. Utóbbi a mérkőzés elején kihagyott egy ziccert, majd lövését a kapufa hárította, Mata próbálkozását a remeklő Simon Mignolet fogta, majd a Liverpool volt kapusa majdnem egy újabb gólpasszal szomorította az MU híveit, de kirúgása után David Okere sarkazását hárította a földön ülő Harry Maguire.

Alig telt egy negyedóra a mérkőzésből, Mats Rits is kihagyott egy helyzetet, a tartalékos belga csapat tehát nem feltett kézzel lépett pályára az amúgy szintén sérülésektől tizedelt manchesteriek ellen.

Ehhez képest egy feltett kézből lett probléma, James Wilson lövését Simon Deli kézzel ütötte el az ötösön, a büntetőt Bruno Fernandes értékesítette, az elefántcsontparti védő pedig piros lapot kapott.

Innentől kezdve nem volt megállás, Fernandes és Mata lövetett gólt Odion Ighalóval, majd Scott McTominay talált nagyon okosan a jobb alsóba a 16-osról. Eldőlt tehát még az első félidőben a továbbjutás, a másodikban már nem szaggatta az istrángot az MU, de nem is állt le.

Solskjaer beküldte a kispadról a Jesse Lingard, Tahith Chong, Mason Greenwood triót, előbbi kihagyott egy óriási ziccert, de adott egy gólpasszt a beadását brazilos technikával értékesítő Frednek: könnyed győzelemmel jutott tovább az egyre jobb formát mutató Manchester United.

A ráadásban Chong remekül szolgálta ki Fredet, aki élményszámba menő gólt szerzett – a győzelem mellett régen látott MU-s örömfoci miatt tapsolhatott a hazai közönség. 5–0

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A többi mai El-mérkőzésről ITT olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik