El: ismét kiderült, ez a Sevilla sorozata; újabb Juventus-blama otthon

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 23:03
null
Mindegy, hogy megy Spanyolországban, az El-ben tarol a Sevilla (Fotó: Getty Images)
A Sevilla 3–0-ra legyőzte a PSV-t, a Juventus csak ikszelt (1–1) otthon a Nantes-tal, a Leverkusen sokgólos meccsen (2–3) kikapott a Monacótól, míg a Sporting meglepetésre 1–1-es döntetlent játszott a Midtjyllanddal hazai pályán a labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában, a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharcok odavágóján.



JUVENTUS–NANTES


Ahogy a Serie A középmezőnyéhez, úgy az Európa-ligához sincsenek hozzászokva a Juventus szurkolói, most mégis ebben a sorozatban kell szorítaniuk csapatuknak. A jóval esélyesebb torinóiak Dusan Vlahovics góljával már a 13. percben előnyhöz jutottak, dominálták a játékot, s úgy tűnt, simán nyerhetnek.

Csakhogy a Francia Kupa címvédője ezt nem így gondolta, Ludovic Blas góljával egyenlített a 60. percben. Az utolsó fél óra meddő Juve-fölény hozott, jó néhány ígéretes helyzettel, de gól már nem született, így teljesen nyílt a továbbjutás sorsa... 1–1

SEVILLA–PSV

A klub elmúlt évtizedének legrosszabb teljesítményét produkálja az idei Sevilla, a csapat kis túlzással a kiesés elől menekül a La Ligában, a Bajnokok Ligájából is kiesett, de ez az Európa-liga... Az a sorozat, amelyben a Sevilla a rekordbajnok, négyszeres győztes, s amely a legjobban áll neki.

Utóbbit ezúttal is láttuk: Jorge Sampaoli csapata Jusszef en-Nesziri révén jutott előnyhöz közvetlen a szünet előtt, majd a második játékrészben öt perc alatt berámolt még kettőt, ezzel eldöntve a meccset, de talán a párharcot is. 3–0

LEVERKUSEN–MONACO

Az El-csoportjából a Ferencváros mögött másodikként továbbjutó Monaco remek formában van a bajnokságban, üldözi a PSG-t és a Marseille-t, de az európai kupaporondon szembe jövő ellenfélről is elmondható ugyanez – mármint a jó forma.

A vezetést egy egészen hihetetlen (VIDEÓ ITT!) öngól révén a Monaco szerezte meg, de Xabi Alonso csapata váltani tudott a második félidőre, s Moussa Diaby, valamint Florian Wirtz góljával gyorsan fordított. Ekkor még volt egy (vagy két) csavar a meccsben, ugyanis a hercegségbeliek a hajrá előtt egyenlítettek, majd a 92. percben a világbajnoki ezüstérmes Axel Disasi góljával meg is nyerték a meccset. 2–3

SPORTING CP–MIDTJYLLAND

Már a BL-búcsút is nehezen viselte a portugál csapat, így az El-ben nagy célokat tűzött ki maga elé, az első feladat pedig nem is ígérkezett megoldhatatlannak, hiszen a jóval gyengébb kerettel rendelkező Midtjylland jött szembe.

A Sporting azonban hiába futballozott jobban, alakított ki helyzeteket, a befejezéseket sorra elrontotta, s kaput eltaláló lövésig sem jutott el a 75. percig, majd a 77. percben váratlanul megszerezték a vezetést a dánok. A Sporting ezután fejvesztve rohant előre az egyenlítésért, ami végül a 94. percben össze is jött, de előny így sincs a visszavágóra... 1–1

EURÓPA-LIGA, A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
1. MÉRKŐZÉS
Juventus (olasz)–Nantes (francia) 1–1 (Vlahovics 13., ill. Blas 60.)
Sporting CP (portugál)–FC Midtjylland (dán) 1–1 (Coates 90+4., ill. Asur 77.)
Bayer Leverkusen (német)–AS Monaco (francia) 2–3 (Diaby 48., Wirtz 59., ill. Hradecky 9. – öngól, Diatta 74., Disasi 90+2.)
Sevilla (spanyol)–PSV (holland) 3–0 (en-Nesziri 45+2., Ocampos 50., Gudelj 55.)

KORÁBBAN
FC Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) 2–2 (Marcos Alonso 50., Raphinha 76., ill. Rashford 53., Koundé 59. – öngól)
Sahtar Doneck (ukrán)–Rennes (francia) 2–1 (Kriszkiv 11., Bondarenko 45+1. – 11-esből, ill. Toko Ekambi 59.)
AFC Ajax (holland)–Union Berlin (német) 0–0
Salzburg (osztrák)–AS Roma (olasz) 1–0
(Capaldo 88.)

VISSZAVÁGÓK
Február 23., csütörtök
18.45:
AS Monaco (francia)–Bayer Leverkusen (német)
18.45: Nantes (francia)Juventus (olasz)
18.45: Midtjylland (dán)–Sporting CP (portugál)
18.45: PSV (holland)–Sevilla (spanyol)
21.00: Manchester United (angol)–FC Barcelona (spanyol)
21.00: Union Berlin (német)–AFC Ajax (holland)
21.00: AS Roma (olasz)–Salzburg (osztrák)
21.00: Rennes (francia)–Sahtar Doneck (ukrán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik