El: ikszelt az Union Amszterdamban; kikapott a Roma a Salzburgtól

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 20:47
null
Laidouni játszott, az Union helytállt az Ajax ellen, sőt... (Fotó: Getty Images)
Az Union Berling idegenben gól nélküli döntetlent játszott az Ajaxszal, az AS Roma a hajrában kapott góllal 1–0-ra kikapott a Salzburgtól, míg a Sahtar Doneck 2–1-re legyőzte a Rennes-t a labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában, a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharcok odavágóján.

 


AJAX–UNION BERLIN

A nemrég edzőt váltó amszterdamiak a fogadóirodák szerint esélyesként fogadták a Bundesliga tabellájának második helyén álló Uniont, amelynél a magyar válogatott Schäfer András sérülés miatt nem léphetett pályára, de a Ferencvárostól távozó Aissa Laidouni ott volt a kezdőcsapatban.

A meccsen aztán a labdát ugyan az Ajax birtokolta jóval többet, helyzeteket a berliniek dolgoztak ki – Laidouniék lövésekben, kaput eltaláló próbálkozásokban és várható gólokban (xG) is felülmúlták ellenfelüket. A 65. percben gólt is szerzett az Union, de ezt a VAR közbenjárásával érvénytelenítette a játékvezető, szabályos találat pedig nem született. 0–0

SAHTAR DONECK–RENNES

Az orosz–ukrán háború miatt továbbra sem léphet pályára hazai pályán a Sahtar az európai kupaporondon, így Varsóban fogadta a franciákat. A Ligue 1-ben hatodik helyen álló, de az utóbbi időben rossz formát mutató Rennes ezen a meccsen is sok hibával játszott, így hiába volt ikszes a játék, a szünetben már 2–0-ra vezetett a Sahtar.

A folytatásban aztán egyértelműen a franciák domináltak, Karl Toko Ekambi találatával szépítettek is az utolsó fél óra kezdete előtt nem sokkal, de egyenlíteni már nem tudtak, így hátrányból várják a visszavágót. 2–1

SALZBURG–ROMA

José Mourinho Ekl-címvédő csapata a Serie A-ban is passzív, stabil védekezésre épülő játékot játszik, ez pedig hatványozottan igaz rá az európai kupaporondon – erre ez a meccs is remek példa volt. A támadószellemben futballozó salzburgiak ellen többször is beszorult a Roma. Bár az olaszoknak így is több helyzetük volt, nem sikerült őket gólra váltaniuk.

A 88. percben aztán jött a 24 éves Nicolás Capaldo, aki egy fejessel megszerezte a vezetést, egyben a győzelmet az osztrákoknak, akik így előnnyel várhatják a visszavágót. 1–0

EURÓPA-LIGA, A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
1. MÉRKŐZÉS

FC Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) 2–2 (Marcos Alonso 50., Raphinha 76., ill. Rashford 53., Koundé 59. – öngól)
Sahtar Doneck (ukrán)–Rennes (francia) 2–1 (Kriszkiv 11., A. Bondarenko 45+1. – 11-esből, ill. Toko Ekambi 59.)
AFC Ajax (holland)–Union Berlin (német) 0–0
Salzburg (osztrák)–AS Roma (olasz) 1–0
(Capaldo 88.)

KÉSŐBB
Juventus (olasz)–Nantes (francia) 1–1 (Valhovic 13., ill. Blas 60.)
Sporting CP (portugál)–Midtjylland (dán) 1–1 (Coates 90+4., ill. Asur 77.)
Bayer Leverkusen (német)–Monaco (francia) 2–3 (Diaby 48., Wirtz 59., ill. Hradecky 9. – öngól, Diatta 74., Disasi 90+2.)
Sevilla (spanyol)–PSV Eindhoven (holland) 3–0 (en-Nesziri 45+2., Ocampos 50., Gudelj 55.)

VISSZAVÁGÓK
Február 23., csütörtök
18.45:
AS Monaco (francia)–Bayer Leverkusen (német)
18.45: Nantes (francia)Juventus (olasz)
18.45: Midtjylland (dán)–Sporting (portugál)
18.45: PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol)
21.00: Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol)
21.00: Union Berlin (német)–Ajax Amszterdam (holland)
21.00: Roma (olasz)–Salzburg (osztrák)
21.00: Rennes (francia)–Sahtar Doneck (ukrán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik