El: Gera Zoltán húzhatja ki a Fradi nevét rejtő golyót

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 11:13
null
Gera Zoltánt fontos feladatra kérte fel az UEFA (Fotó: Micheller Szilvia)
Mivel 4–0-s előnyből várja a Shamrock Rovers elleni, csütörtök esti visszavágót a rájátszásban, így jó eséllyel érdekelt lesz a labdarúgó Európa-liga pénteki sorsolásán a Ferencváros. A klub korábbi legendás játékosa, Gera Zoltán főszerepet kap az eseményen – jelenti a helyszínről a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György.

 

A 97-szeres magyar válogatott Gera Zoltánt – aki 2010-ben maga is játszott Európa-liga-döntőt a Fulham színeiben az Atlético Madrid ellen (1–2), annak apropóján kérték fel a feladatra, hogy a következő finálét a Puskás Arénában rendezik – a budapesti mérkőzés hivatalos arculatát egyébként pénteken 10 órakor mutatja majd be az UEFA.

Gera a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy már meg is érkezett Törökországba.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkértek a részvételre a budapesti döntő kapcsán, bár lehet, hogy én vagyok az első olyan El-nagykövet, aki még nem nyerte meg a trófeát, csak a döntőben játszhatott” – fogalmazott.

Arra a kérdésünkre, hogy a sorsoláson kiket húz majd az FTC csoportjába, Gera tréfásan úgy válaszolt: „akit csak a fradisták akarnak.”

Az U21-es válogatott szövetségi edzője az európai szövetség meghívására már a ma esti BL-sorsoláson is jelen lesz, ahol találkozhat az FTC képviselőivel és Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, UEFA-alelnökkel is.

Gera Zoltán az Atlético ellen 2–1-re elveszített döntőben (Fotó: Imago Images)
Gera Zoltán az Atlético ellen 2–1-re elveszített döntőben (Fotó: Imago Images)

Az Európa-liga csoportjait pénteken 13 órától sorsolják ki Isztambulban. Gera az 1980-ban UEFA-kupát nyerő Eintracht Frankfurt legendájával, Karl-Heinz Körbellel együtt húzza majd ki a csapatok neveit rejtő golyókat.

Ezután 14 órától az Európa-konferencialiga négyeseit állítják össze – itt Shamrock–FTC párharc vesztese mellett a Mol Fehérvár lehet érdekelt, ha a 2–1-es előnnyel induló visszavágón továbbjut a német Köln ellen.

A BL-sorsolás asszisztensei
Az UEFA tájékoztatása alapján Hamit Altintop és Yaya Touré húzzák majd ki a BL-csapatokat rejtő golyókat.

A Bajnokok Ligája csoportjait már ma, csütörtökön kisorsolják. Az esemény keretében adja át az UEFA az év labdarúgójának és az év edzőjének járó díjakat – minderről tudósít majd a Nemzeti Sport is. Az európai szövetség a BL, az El és az Ekl 2021–2022-es idényében csoportkörbe jutó csapatok edzői mellett az Európai Sportmédia (ESM) tagjait – köztük a Nemzeti Sportot – is felkérte arra, hogy szavazzák meg az idény legjobb játékosát és edzőjét. Magyarországot Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője mellett lapunk főszerkesztője, Szöllősi György képviselte a szavazáson, és idén is úgy döntött, kikéri az olvasók véleményét, amit javaslatként vett figyelembe. Azt, hogy kire adta le a voksát, a szavazás után – az elmúlt évekhez hasonlóan – nyilvánosságra hozzuk.

EURÓPA-LIGA, RÁJÁTSZÁS
VISSZAVÁGÓ
SHAMROCK ROVERS (ír)–FERENCVÁROS
Csütörtök, Dublin, 21.00. Vezeti:Letexier (francia) (Tv:M4 Sport) –élőben az NSO-n
Az első mérkőzésen: 0–4

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
19.00:
Mol Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik