El: Repültem én már Vlagyivosztokba is, ahhoz képest ez sétagalopp lesz – Csercseszov

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 12:28
null
Csercseszov nem számít könnyű meccsre Dublinban (Fotó: Földi Imre)
Az ír Shamrock Rovers elleni Európa-liga-selejtezős rájátszás első meccsén 4–0-ra győzött a Ferencváros, és a csütörtöki visszavágót is meg akarja nyerni. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és Bogdán Ádám válaszolt még Budapesten az újságírók kérdéseire.

Bogdán Ádám a Nemzeti Sport kérdésére elárulta: nagyon úgy tűnik, hogy ő fog kezdeni Dublinban.

„Jól ismerem a brit futballt, úgyhogy a stílus meglepetést nem fog okozni. Egészséges előnyről indulunk, favoritok vagyunk a továbbjutásra, köszönhetően annak, hogy nagyon jól játszottunk itthon, még több góllal is nyerhettünk volna. De ez nem jelent semmit, hazai pályán nyilván az írek szeretnének sokat mutatni magukból, mert a Groupamában végig mi kezdeményeztünk. Ez egy új meccs lesz, más időjárási körülményekkel. Én mindig a legrosszabbra készülök, aztán reméljük, ez is csöndes meccs lehet kapus szempontból.”

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző is megerősítette: elképzelhető, hogy Bogdán ott lesz a kezdőcsapatban. Ezután kitért a sérültek állapotára:

„Samy Mmaee esetében reméltük, hogy a második meccsre már készen állhat, viszont az orvosi stáb javaslatára nem fog játszani. Reméljük, a Honvéd ellen már pályára léphet. Rasmus Thelander már edzett velünk, de nála is hasonló a helyzet.”

Kijelentette: nem foglalkozik azzal, mekkora előnnyel utaznak a visszavágóra:

„Ez egy új meccs lesz az ír bajnok ellen. Hiába van előnyünk, nehéz mérkőzésre számítunk. Nem tudhatjuk, mi történik a pályán, bármi átírhatja a terveinket. Csak erre a meccsre szabad most koncentrálnunk.”

A dublini repülőtér humánerőforrás problémái miatt egy hosszabb buszozás is vár Írországban a csapatra. Csercseszov kijelentette, hogy ez számára egyáltalán nem probléma.

„Repültem én már Oroszországban Vlagyivosztokba is, nyolc óra az időeltolódás úgy, hogy másnap meccs van, ahhoz képest ez egy sétagalopp lesz.

Az is szóba került: megnézte-e Budapestet a szabadnapjai alatt?

„Nem, én meccseket néztem, elemeztem, de azért vártam az augusztus huszadikai ünnepséget, ami aztán nem érkezett meg.”

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV ÉS BOGDÁN ÁDÁM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

EURÓPA-LIGA, RÁJÁTSZÁS
VISSZAVÁGÓ
SHAMROCK ROVERS (ír)–FERENCVÁROS
Csütörtök, Dublin, 21.00. Vezeti:Letexier (francia) (Tv:M4 Sport) –élőben az NSO-n
Az első mérkőzésen: 0-4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik