Hétgólos dráma fordítással és egy 11-essel a Betis–Celtic El-meccsen

Vágólapra másolva!
2021.09.16. 18:30
null
Borja Iglesias és Juanmi is kulcsszerepet játszott a Betis fordításában (Fotó: AFP)
A spanyol Real Betis 4–3-ra legyőzte a skót Celticet egy drámai mérkőzésen a labdarúgó Európa-liga G-csoportjában, amelyben a Ferencváros is szerepel.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Real Betis (spanyol)–Celtic (skót) 4–3 (2–2)
Sevilla, Benito Villamarín Stadion, 30 893 néző. V: Jovic (horvát)
Betis: Bravo – Montoya, E. González, V. Ruiz, Miranda (Á. Moreno, 68.) – Guardado (William Carvalho, 68.), Canales (Rober, 82.) – Joaquín (Ruibal, 54.), Fekir (G, Rodríguez, 68.), Juanmi – Borja Iglesias
Celtic:
Hart – Starfelt, Carter-Vickers, Juranovic, Ralston – Soro (McCarthy, 56.), Rogic, Turnbull – Al. Ajeti, Montgomery, Jota
Gólszerzők: Miranda (32.), Juanmi (35., 53.), Borja Iglesias (51.), ill. Al. Ajeti (15.,) Juranovic (27. – 11-esből), Ralston (87.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Drámai, gólzáporos mérkőzést hozott a Ferencváros zöld-fehér csoportellenfeleinek összecsapása Sevillában, a Benito Villamarín Stadionban.

A skót Celtic kezdett jobban, megtartotta a labdát ellenfele térfelén, majd helyzetekig is eljutott, de a vezetést végül egy kontra végén szerezte meg: a 15. percben Jota beadását juttatta kapuba vállal a svájci Albian Ajeti (0–1). Az esetet lehetséges kezezés miatt sokáig videózták, de végül gól lett belőle.

Negyedóra sem telt el, amikor Ajeti ziccerben ugrott ki, Claudio Bravo pedig elkaszálta őt a tizenhatoson belül. Jöhetett a 11-es, amit Josip Juranovic magabiztosan gólra váltott (0–2).

Ezt követően pörgött fel a Betis, amely szerencsés körülmények közt szépített: a Celtic 16-osán belüli kavarodást Juan Miranda használta ki, aki labdát szerzett, majd közelről könnyed gólt szerzett (1–2). Két perccel később Borja Iglesias ugrott ki a védők közül, az üresen álló Juanminak tálalta a labdát, aki kiegyenlítette az állást (2–2).

A második félidő is eseménydúsan indult: Borja Iglesias érkezett remekül Sergio Canales beadására az 51. percben és közelről betalált – megszerezve ezzel a vezetést a Betisnek –, majd két perccel később Juanmi volt eredményes ismét (4–2).

Ezt követően visszaálltak a hazaiak, a Celtic kezdeményezett és Anthony Ralston révén szépített is a 87. percben, de egyenlíteni már nem tudott. A Betis szerezte meg a három pontot. 4–3

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, KEZDŐCSAPATOK, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Bayern Leverkusen (német)–Ferencváros 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik