El: Ezeken a találkozókon hiányzik belőlünk a minőség – Stöger

BORBOLA BENCE (Glasgow)BORBOLA BENCE (Glasgow)
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 19:29
Tömött lelátók előtt kapott ki a Celtic otthonában a Ferencváros, Peter Stöger érthetően csalódottan értékelt a 2–0-s végeredményt hozó mérkőzés után.
Peter Stögernek hiányérzete van (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Peter Stögernek hiányérzete van (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

– Ennyivel jobb csapat a Celtic?
– A jobbik csapat nyert– felelte lapunk kérdésére Glasgow-ban Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – Nem vagyok boldog, nem lehetek boldog a látottakkal, az első félidőben jók voltunk, ám a fordulás után sajnos nem tudtuk tartani a tempót, és a Celtic ránk erőltette az akaratát. Könnyű gólt ajándékoztunk, kérdem én, hogyan fordulhat elő, hogy kilencven méterre a kapunktól veszítünk labdát, az ellenfél pedig jóformán egy indításból a kapunk előtt terem. Az ellenfél támadója gyakorlatilag egyedül vezethette Dibusz Dénesre a labdát, legalább egy szabálytalanságot meg kellett volna próbálni az ellenfél játékosai ellen.

– Esély sem volt a pontszerzésre?
– Három nemzetközi mérkőzésen vagyunk túl, utólag mondhatom, talán mind a három találkozón lett volna esélyünk a pontszerzésre. De ahhoz ezeket a hibákat ki kellett volna küszöbölni! Úgy látszik, ezeken a találkozókon hiányzik belőlünk a minőség. Két hét múlva újabb fontos mérkőzés vár ránk, odahaza a Celticet fogadjuk, addig ki kell javítanunk ezeket a hibákat.

– Jól döntött, amikor Dibusz Dénest állította a kapuba, hiszen a kapus többször is nagyot védett, sőt büntetőt is hárított. Egyetért vele?
– Természetesen. Dénes nagyszerű munkát végzett, remek védései voltak. Már a találkozó elején akadt munkája, nem kérdés, hogy ő mentette meg a mérkőzést számunkra, a büntető kivédésével sokat tett azért, hogy a találkozó végén még legyen esélyünk.

– Egy nullás állásnál a cserékkel a középpálya stabilizálására törekedett Somália és Stjepan Loncar becserélésével?
– Éreztem, hogy az ellenfél egyre erőteljesebben hozza ránk a labdákat, két nagy munkabírású futballistával próbáltam ezen orvosolni. Fontos volt, hogy a találkozó azon periódusában kevesebbet vezessék egy az egyben belső védőinkre a labdát. Somália és Loncar olyan játékos, aki sokat tud futni, szükség volt a frissességükre. A Celtic erős ellenfél volt, nemcsak a középpályásai és csatárai törtek előre, hanem gyakran a védői is, ez pedig felemésztette az erőnket. Az iramra igazán nem lehetett panasz, a skótok kemény tempót diktáltak.

– A csapat továbbra is pont nélkül áll a csoportban. Legközelebb odahaza a Celtic ellen meg lehet az első győzelem, vagy legalább a döntetlen?
– Van esély a pontszerzésre! Nagyon jó lenne pontot, pontokat szerezni, de ehhez nem szabad ilyen könnyű hibákat elkövetnünk védekezésben. Az első gól fájó volt, a büntetőnél is hibáztunk, és a második találat előtt sem voltunk kellően magabiztosak, határozottak. Sajnos ezen a napon a mi játékunkból hiányzott az igazi átütőerő, ezzel szemben a skótok rendkívül élesek voltak a mi kapunk előterében. Azt láttam a Celtic futballistáin, hogy gólt akarnak szerezni. A mi játékosainkról ezt viszont nem mondhatom el...

A SKÓTOK EDZŐJE ÉRTHETŐEN ELÉGEDETT

A skótok érthetően boldogok voltak. Ange Postecoglou vezetőedző fülig érő szájjal érkezett a találkozót követő sajtótájékoztatóra, ám az első kérdés után a mosoly lefagyott az arcáról.

„Maga szerint nem érdemeltük meg a győzelmet? – kérdezett vissza a skót újságíró felvetésére. – Vicces kérdés... De ha tényleg válaszolnom kell, egyértelműen megérdemeltük a három pontot, jobban játszottuk ezen a mérkőzésen. Agresszíven kezdtünk, már a találkozó elején több lehetőségünk volt. Sok kreatív játékosunk van, nem mindenki játszott kifogástalanul, de összességében megérdemelten nyertünk.”

A vezetőedző szerint fontos volt, hogy a védekezésük nagyon rendben volt.

„Ez nem csak a hátvédeknek köszönhető. A középpályások és a csatárok is besegítettek, igazi csapatmunka volt. Ez kellő magabiztosságot adott a csapatomnak. Eddig pont nélkül álltunk a csoportban, mégsem éreztem kishitűséget a futballistákon. Talán még az első két hely egyikének megszerzéséről sem kell lemondanunk. A mostani győzelem után kellő magabiztossággal utazhatunk legközelebb Budapestre. Voltak hibáink, ezeket addig ki kell javítani, de igenis három pontért utazunk a Ferencváros otthonába.”

EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT
3. FORDULÓ

Celtic (skót)–Ferencváros 2–0 (0–0)
Glasgow,
Celtic Park, 53 000 néző. Vezette: Kehlet (dán)
CELTIC:
Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery (L. Scales, 75.) – C. McGregor, Turnbull – Abada (Jakumakisz, 71.), Rogic (Bitton, 71.), Jota – Furuhasi (M. Johnstone, 86.). Vezetőedző: Ange Postecoglou
FTC:
Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni (Somália, 66.), Vécsei – Uzuni, Nguen (Mak, 83.), Zachariassen (Loncar, 66.) – R. Mmaee. Vezetőedző:Peter Stöger
Gólszerző: Furuhasi (57.), Vécsei (81. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
csütörtök, 18.45:
Real Betis (spanyol)–Bayer Leverkusen (német)

A Nemzeti Sportot Glasgow-bólBorbola BenceésSzabó Miklós(fotó) tudósította.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 2 2 6–1 +5 6
2. Betis 2 2

7–4 +3 6
3. Celtic 3 1
2 5–8 –3
3
4. Ferencváros3

32–7–5
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik