El: Doll a legfontosabb tanulságról és Böde állapotáról

PÓR KÁROLY (JELGAVA)PÓR KÁROLY (JELGAVA)
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 18:06
null
A jelgavai stadion székei ismerősek lehetnek a fradisták számára
A csütörtöki Jelgava–Ferencváros mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a két vezetőedzőt, az FTC-t irányító Thomas Dollt és a hazaiak mesterét, Alexandru Curteiant kérdeztük a találkozóval kapcsolatban.

 

„Fontos a koncentráció, hogy végig a saját játékunkat tudjuk nyújtani. Az első meccsen elért 2–0 jó eredmény, de kilencven percen keresztül még dolgoznunk kell, hogy elérjük a célunkat, a továbbjutást. Emellett persze az is fontos, hogy élvezzük a futballt. A Jelgava egyetlen esélye a továbbjutásra, ha gólokat szerez, ezért fel vagyunk készülve a támadásaira” – összegezte várakozásait Thomas Doll.

A szakembert arról is faggattuk, hogy mi lehet a legnagyobb tanulsága a Fradi számára a Jelgava elleni meccseknek, illetve egyáltalán a magyar együttesek számára mi lehet a legfontosabb tapasztalat a nemzetközi porondon.

„A magyar labdarúgóknak általánosságban azt kell megtanulniuk, hogy a nemzetközi porondon sokkal agresszívebbek az ellenfelek, senki nem engedheti meg magának, hogy ne a legjobb teljesítményt nyújtsa. Ezért nagyon fontos a mentális felkészülés, hogy ezt tudatosítsák magukban” – reagált a szakember, akit a keretbe sérülése után visszatérő Böde Dánielről és a bekerülő új szerzeményről, Rui Pedróról is faggattunk.

„Böde Dánielnek még hetekre van szüksége, hogy megfelelő állapotba kerüljön, hogy igazán számítani tudjunk rá, viszont a személyisége, a csapatban betöltött szerepe miatt fontos, hogy itt van velünk. Rui Pedro jó úton jár, de ő nincs elég hosszú idő óta a csapattal, az ő játéka a mérkőzés alakulásától is függhet. Viszont vannak a keretben mások, például Bőle Lukács, aki már több ideje velünk készül és az első meccsen is bizonyította, hogy számíthatunk rá” – mondta Doll.

A Jelgava sajtótájékoztatóján Alexandru Curteian vezetőedző a Nemzeti Sport Online kérdésére együttese stílusáról beszélt, arról, hogy nem érzi durvának az alakulatát, és hogy az első találkozóhoz hasonló felfogást ígérhet a visszavágón is.

„A mi játékunk ilyen, nem gondolom, hogy túl agresszíven futballoznánk, vagy hogy nem a fair play szellemében játszanánk. Meg kell állítanunk a Ferencvárost, ez a fő feladat, és ez csak ilyen felfogással sikerülhet. Meg lehet nézni szerte Európában, hogy milyen stílusban játszanak a csapatok a nemzetközi porondon. Ez a futball része” – nyilatkozta a hazaiak szakvezetője, aki azt is hangsúlyozta, hogy a múlt heti 2–0-s vereség ellenére nem érzi lefutottnak a párharcot, és mindent elkövetnek majd a továbbjutás érdekében.

A FERENCVÁROS UTAZÓ KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes, Holczer Ádám, Varga Ádám
Mezőnyjátékosok: Batik Bence, Botka Endre, Böde Dániel, Bőle Lukács, Csernik Kornél, Csonka András, Gera Zoltán, Fernando Gorriarán, Hajnal Tamás, Julian Koch, Kundrák Norbert, Leandro, Lovrencsics Balázs, Lovrencsics Gergő, Amadou Moutari, Priskin Tamás, Rui Pedro, Varga Roland


VISSZAVÁGÓK
JÚLIUS 4.
Balzan (máltai)–Videoton 3–3
Továbbjutott: a Videoton, 5–3-as összesítéssel
JÚLIUS 6.
17.30: Jelgava (lett)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
20.30: Vasas–Beitar Jeruzsálem (izraeli) (Tv: M4 Sport)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik