nemzetisport.hu
2017.06.29 18:31 Frissítve: 2017.06.30 17:28

Varga Roland vezérletével 2–0-ra győzött a Fradi

A Magyar Kupa-győztes Ferencváros az Európa-liga első selejtezőkörében, az első meccsen, a Groupama Arénában a kétgólos Varga Roland duplájával 2–0-ra legyőzte a lett Jelgavát.

Varga Roland duplájával kétgólos előnyben a Fradi (Fotó: Veres Viktor)

 

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Budapest
, Groupama Aréna, 7133 néző. V: Dimitriu (ciprusi)
Ferencváros (magyar)–Jelgava (lett) 2–0 (Varga R. 10., 69.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT ÉS JEGYZŐKÖNYVÉT ITT TALÁLJA MEG!

A Ferencváros–Jelgava El-selejtező előtt arról kérdeztük a zöld-fehér szurkolókat, mennyire elégedettek az eddigi erősítésekkel, kitől várják a legtöbbet az újak közül. Utóbbi kérdésre kaptunk olyan választ, hogy a „brazil gyerektől”, és az is elhangzott, hogy az „argentin sráctól”. Mint kiderült, a hétfőn szerződtetett, az El-be utólag benevezett, de a meccsen kispadra sem kerülő portugál Rui Pedróra és a kezdőként pályára lépő uruguayi Fernando Gorriaránra gondoltak a válaszadók. Ez is mutatja, a drukkereknek még ismerkedniük kell az újakkal, viszont a többség ettől függetlenül úgy vélte, jól sikerültek az igazolások, az új szezonban erősebb lehet a Ferencváros, mint a tavasszal.

Az új szerzemények közül a kezdőcsapatban Gorriarán mellett a védelemben Otigba Kenneth, elöl pedig Priskin Tamás kapott helyet. A meccs elején azonban nem ők, hanem a „régiek”, kiváltképp Varga Roland és Amadou Moutari játszottak főszerepet.

Vargának már néhány perc elteltével volt egy jó elfutása a jobb szélen (a kapus megfogta a beadást), majd a 6. percben Moutari passzából a kapufát találta el. A 10. percben viszont Moutari bal oldali beadását már gólra is váltotta a középen érkező Varga. 1–0

 
EMMANUEL EBOUÉ NYITOTT LENNE RÁ, HOGY A FRADIBAN FOLYTASSA A PÁLYAFUTÁSÁT

A szünetig azonban hasonlóan nagy helyzet már nem alakult ki, Vargának, illetve a magát sokat mutató, sokszor labdát kérő Gorriaránnak volt még egy-egy kevésbé veszélyes távoli lövése.

Miközben a Jelgava futballja jobbára kimerült a keménykedésben, az olykor-olykor már a sportszerűség határait is súroló megmozdulásokban (erről a szünet előtt durva rúgást kapó Varga Roland és az egyik lett könyökébe „belenéző” Gorriarán is tudna mesélni).

A szünetben a mérkőzésre egyedüliként akkreditáló lett újságíró, a sportacentrs.com munkatársa, Arkaddijs Birjuks is arról beszélt kérdésünkre válaszolva, hogy a Jelgava fő jellemzője az agresszív, kemény futball, de elismerte, hogy a Ferencváros erősebb csapat, jobb játékra képes.

Csak hát ez a játék olyan, hogy gólokra játsszák. A Fradi ennek megfelelően a második félidőben kapuja elé szögezte a vendégcsapatot, és jöttek is szép egymásutánban a kisebb-nagyobb hazai helyzetek, továbbra is elsősorban a Moutari, Varga koprodukciónak köszönhetően. Előbb a nigeri szélső próbálkozott csukafejessel Varga beadásából, majd a magyar szélső találta el szabadrúgásból a meccsen már másodszor a kapufát (egész pontosan ezúttal a kapus tolta a kapufára a rövid felsőbe tartó lövést).

Viszont említettek mellett a Fradi támadósorának másik két tagja, az új szerzemény Priskin Tamás és Radó András nem tudott veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára, így nem volt meglepő, hogy a 64. percben mindkettejüket lecserélte Thomas Doll vezetőedző. A román CSMP Iasi-tól szerződtetett Bőle Lukács és a Soroksárról érkező (hivatalosan eddig is a Fradi alkalmazásában álló) Lovrencsics Balázs állt be, tétmeccsen mindketten most debütáltak az FTC-ben, így pedig egyszerre már két Lovrencsics volt a pályán, hiszen Balázs bátyja, Gergő kezdőként szerepelt.

A cserék pedig gyorsan eredményt is hoztak, Bőle ugyanis szinte az első labdaérintéséből gólpasszt adott a jobb szélről, ezúttal is a középen jó ütemben érkező Varga volt a befejező. 2–0

Ezzel a Fradi elérte azt a kívánt eredményt, amiről a meccs előtt Thomas Doll és Dibusz Dénes is beszélt. A találkozó hajrájában a hazaiak már nem fokozták a nyomást, és a vendégeknek kontrára is futotta az erejükből, viszont az eredmény nem változott.

Sziporkázó játékról nem beszélhetünk, de a magyar futball jelen helyzetében minden győzelmet meg kell becsülni, bárki is az ellenfél. Ennek fényében a 2–0-s siker az Európa-liga-selejtező első meccsén biztató eredmény, ahogy az FTC új játékosai közül például Gorriarán vagy éppen a csereként beszálló Bőle játéka is az volt, de a mérkőzés kiemelkedően legjobb teljesítményét a kétgólos Varga Roland nyújtotta.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT ÉS JEGYZŐKÖNYVÉT ITT TALÁLJA MEG!

 

2022.12.15 19:49:47

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Igen, hazai pályán játszik majd a negyeddöntőért a Ferencváros – szenzációs este lesz!

2022.11.07 10:55:27

Európa-liga nemzetisport.hu

Az Ajax az Union Berlinnel, a Leverkusen a Monacóval, míg a Juventus a Nantes-tal csap össze.

2022.11.03 16:56:56

Európa-liga nemzetisport.hu

Bakaszetasz révén már a hetedik percben vezetést szereztek a törökök, a Fradi nem tudott egyenlíteni.