Három gólt lőtt Barcelonában a Frankfurt, továbbjutott!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.04.14. 20:55
null
(Fotó: AFP)
Az FC Barcelona 3–2-re kikapott odahaza az Eintracht Frankfurttól a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján, így kiesett a katalán csapat.

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Eintracht Frankfurt (német) 2–3 (0–2)
Barcelona,
Camp Nou, 79 468 néző. V: Soares Dias (portugál)
Barcelona:
Ter Stegen – Mingueza (Dest, 62.), R. Araújo, Eric García (L. de Jong, 70.), Alba – Busquets, Gavi, Pedri (F. de Jong, a szünetben) – O. Dembelé, Aubameyang (Adama Traoré, 62.), Ferran Torres (Depay, 80.). Vezetőedző: Xavi
Frankfurt: Trapp – Al. Touré (Haszebe, 90+9.), Hinteregger, Ndicka – Knauff (Chandler, 90+9.), Jakic, Rode (Hrustic, 80.), Kosztics – Lindström (Hauge, 80.), Kamada – Borré (Ache, 90.). Vezetőedző: Oliver Glasner
Gólszerző: Busquets (90+1.), Depay (90+11. – 11-esből), ill. Kosztics (4., 67. – az elsőt 11-esből), Borré (36.)
Kiállítva:
Ndicka (90+11.)

Továbbjutott: az Eintracht Frankfurt, 4–3-as összesítéssel

A hazai döntetlen ellenére megéreztek valamit a német drukkerek, mert valósággal ellepték Barcelonát, majd a hazai hívek tiltakozása ellenére nagy számban megjelentek a Camp Nouban is: több mint 30 ezer német szurkolt Spanyolországban az Eintracht Frankfurtnak!


És nagyon örültek, amikor a mérkőzés elején Eric García teljesen fölöslegesen összehozott egy büntetőt, amelyet Filip Kosztics magabiztosan értékesített. Nem ment a Barcelonának, első ziccerét csak a szünet után láthattuk, akkor közelről nem tudott az üres kapuba lőni Pierre-Emerick Aubameyang.

Nagyon ment ellenben a Frankfurtnak, Rafael Santos Borré bombagólt lőtt még a szünet előtt Kosztics passza után, majd megemlékezett a csütörtökön elhunyt egykori remek kolumbiai középpályásról, Freddy Rincónról.

Borré az előző 14 mérkőzésén egyetlenegy gólt lőtt, a Barcelona előző két mérkőzésén meg négy 11-est ítéltek a katalánok ellen, pontosabban 44 perc alatt négyet.

Lendült a bal... (Fotó: AFP)
Lendült a bal... (Fotó: AFP)

Egyet pedig a németek úsztak meg, már a fordulás után, éppen Borré kezezett egyértelműen a 16-oson belül. A VAR-technika csődöt mondott az esetnél, viszont akkor jól működött, amikor elvette a hajrában Sergio Busquets lesről esett találatát. De úgy tűnt, ekkorra már eldőlt a továbbjutás, mert Filip Kosztics a második félidőben is betalált.

Azonban Sergio Busquets a kilencperces ráadásban lőtt egy szabályos gólt is, nagyon szépet ráadásul, Ronald Araújo meg hős lehetett volna, azonban két ziccert is elpuskázott!

Négy támadóval rohamozott a Barcelona a gólokért a hajrá óta, ám a West Ham Uniteddel a Frankfurt játszhat El-elődöntőt, Memphis Depay a ráadás 11. percében szerzett gólja ellenére is...


Történelmi mérkőzés volt, a Barca otthonában soha nem volt még 30 ezer vendégdrukker (akik most felvásárolták a jegyeket a mérkőzésre a nem kíváncsi hazai bérletesektől).

GÓLVIDEÓK ITT!

A TÖBBI MAI EL-MÉRKŐZÉSRŐL ITT OLVASHAT!

PERCRŐL PERCRE

A Barca az előző 8 európai kupameccsén csak egyszer nyert. Xavi alatt egyszer sem, négy találkozóból.




Oda a 15 meccses veretlenségi sorozat


90+13. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+11. perc Kevin Trapp kap sárga lapot reklamálásért, eldugta a labdát a rárohanó hazaiak elől.

90+11. PERC MEMPHIS DEPAY jobbal kapura lő, Trapp balra vetődve beleér a félmagasan szálló labdába, a kapufa a lécre, onnan a gólvonal mögé pattan. 2–3!

90+10. PERC TEHÁT EVAN NDICKA KIÁLL!

90+9. PERC BÜNTETŐ A BARCÁNAK, Ndicka ballal nyakon csapja L. de Jongot egy beadás után légi párharc címén, a 16-oson belül. Második sárga lap neki.

90+7. perc Dembélé beadása Trappé.

90+5. perc Ansgar Knauffnak is sárga lap, felrúgta látványosan Busquetset. Oliver Glasner reklamál, sárga lap neki is. Xavinak dettó.

90+5. perc Sárga lap Ndickának és Ousmane Dembélének is. Reklamáltak.

90+3. perc NINCS BENT, Alba beadását Araújo 12-ről jobbal kapura teszi, de a próbálkozást az elé vetődő Ndicka blokkolja az ötösön... L. de Jong meg jobbról, két méterről a rövid sarok mellé lő. De lesről.

90+2. perc Dembélé jobb oldali beívelését Araújo hat méterről a bal alsó sarok mellé fejeli!

Kilenc perc a ráadás!

90+1. PERC SERGIO BUSQUETS ismét betalál, jobbal félmagasan a jobb sarokba lő kissé jobbról, 18 méterről. Egy jobb oldali Traoré-beadás L. de Jongról éppen Busquets elé pattan: 1–3!

89. perc Depay bal oldali szögletét kifejeli az ötösről Touré.

86. perc Knauff ellöki Albát a 16-oson hazaadás közben, spanyol szabadrúgás.

Amikor Trapp legutóbb itt védett, Luis Suárez, Layvin Kurzawa (öngól), Lionel Messi, Neymar (2) és Sergi Roberto talált be neki.

LES VOLT, jól döntött most a VAR.

84. PERC ITT A GÓL, SERGIO BUSQUETS betalál a szabadrúgás után. De talán lesről tette ballal F. de Jong passzát a bal sarok elől, két méterről az üresen maradt kapuba. Depay balról jövő szabadrúgását Touré rossz helyre fejelte.

83. perc A Dembélét felrúgó Ajdin Hrusticnak sárga lap.

80. perc Rode és Lindström le, Ajdin Hrustic és Jens Petter Hauge be, Memphis Depay meg a harmatosan teljesítő Torrest váltja.

A Barcelona az előző 6 olyan alkalommal, amikor nem kapott ki idegenben egy párharc első felvonásán, csak egyszer nem ment tovább. A Liverpooltól négyet kapott 2019-ben.

77. perc Kamada lő jobbal 18-ról, picit balról nem sokkal a bal alsó mellé. Ter Stegen vetődött, de nem ért volna oda.

Az 1. FC Köln, a Bayern, a Bayer és az NDK-s Lokomotiv Leipzig tudott nyerni a német csapatok közül itt.

70. perc Luuk de Jong be, García le.

Trapp a PSG kapujában egyszer már látott itt egy nagy fordítást éppenséggel...


67. PERC A 16-os előtt felbukkanó Kamada passza után FILIP KOSZTICS meg talán ítéletet mond a Barca El-kalandja fölött, ballal az ötös bal sarka elől Dest lába között a bal, azaz a hosszú alsó sarokba lő. 0–3!

Elég volt ennyi büntető. Egyébként az utóbbi két meccsén annyi 11-est ítéltek a Barca ellen, mint az előző 55 meccsén


63. perc NINCS 11-ES, FOLYTATJUK! Német bedobással.

62. perc Sergino Dest be, Mingueza le. Adama Traoré meg Aubával pacsizhat. Torres lesz az ék.

Nincs döntés, nem megy a hangtechnika. De úgy tűnik a kézmozdulatokból, nem lesz büntető.

60. perc Soares Dias a kis TV előtt, ebből bizony 11-es lesz! Fülhallgató is van. Fülest kapott. De jelzi, nincs hang.

De VAR, büntető lesz a Barcának Borré miatt?

58. perc Alba bal oldali beadása után Borré szereli Torrest a 16-oson belül, kézzel, kontra, a végén nagy Ter Stegen-védéssel, Lindström 13 méteres lövése után.

Adama Traoré, Luuk de Jong és Sergino Dest is keményen melegít.

56. perc HELYZET,
Alba passza után az ötös bal sarka elől Trappot találja el ballal Aubameyang.

A Barca egyébként 8 gólt kapott a 16-oson kívülről, a 2005–2006-os idény óta nem kapituláltak többször ilyen módon.

Gól és gólpassz itt, régen láttak ilyet ellenféltől


54. perc
Lindström beadása rossz, kontra, Dembélé megindul, jobbal 11-ről, éles szögből a kapu tetejére pörgeti a labdát.


52. perc
Kosztics ballal 24-ről a jobb alsó mellé tekeri végül a labdát, Ter Stegen vetődve biztosított.

51. perc Alba ellöki a jobb szélen Lindströmöt, Kosztics kikocog, egy percre rá...

47. perc Ziccerrel, de Dembélé jobb oldali, jobblábas beadását ballal rosszul találja el az üres kapuval szemben, két méterről Aubameyang!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Frenkie de Jong be, Pedrinek nem ment ma.


A Barcelona előző 16 hazai, németek elleni meccséből 14-et megnyert, a Frankfurt veretlen az előző kilenc olyan meccsén, amelyet spanyolokkal vívott, négy ezek közül itt volt Spanyolországban.

Megemlékezett a ma elhunyt Rincónról


45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!


44. perc Knauff lő jobbal nem sokkal a jobb felső mellé az ötös jobb sarka és az elcsúszó Alba elől!

Borrét anno 5 millió euróért vette az Atlético, volt a Villarreal kölcsönjátékosa is, de sok sót nem evett meg a La Ligában, a Riverben talált végül magára a kolumbiai.

A Frankfurt két gólt szerzett ma... és az előző 4 meccsén is.

Borré: 40 meccs az idényben, 9 góllal és 6 gólpasszal.

39. perc Kosztics bal oldali beadása magas az ötös jobb sarka előtt Knauffnak, Jakic lő végül 14-ről jobbal a jobb alsó felé, de Ter Stegen legördülve fogja a labdát.

A jobb szélen támadt a Barca, Jakic szerelte Busquetset, így indult a német akció. Araújo behátrált, és Busquets is csak kocogott, nem hittek abban, hogy ilyet is tud Borré.

36. PERC MEKKORA GÓL, Kosztics passza után elsül RAFAEL BORRÉ lába, a jobb felső sarokba lő a 16-os elől, kissé balról, 20 méterről, Araújo, García és Gavi közül. 0–2!

35. perc Ismét mezőnyharc, helyzetek és lövések nélkül.

Elképzelhető, hogy már a hétfői, Cádiz elleni bajnoki mérkőzésen visszatér Ansu Fati (19), a Barcelona csatára. A spanyol válogatott futballista combsérüléssel bajlódik, és legutóbb januárban, a Bilbao elleni Király-kupa-mérkőzésen lépett pályára.

29. perc Kosztics bal oldali, ballábas beadását Touré a levegőből jobbal kapura teszi, maga mögé, fura mozdulattal. A jobb sarok mellé, félmagasan.

Xavi folyamatosan reklamál minden szembejövő portugálnál.


28. perc Gavi kap sárga lapot Lindström felrúgásáért, majdnem 11-es ez is! És tényleges eltiltás.

26. perc Kamada emel balra, Kosztics ballal 16-ról Ter Stegen elé lő, laposan. Csemege.

24. perc Kristijan Jakic felökleli Torrest, majd veri a földet, és nagyon idegesen, bicskanyitogató stílusban reklamál. Örülhet az egy sárga lapnak...

21. perc Torres elviharzik a bal szélen, két jó csel után a ballábas beadásba belevetődik Jakic. A szögletet kifejeli Knauff, Pedri távolija pontatlan.

Nem is ő, hanem Touré rúgott oda Albának, ezt megúszta a Frankfurt!

20. perc Alaba nagyot esik Hinteregger mellett, de tovább, nem is ketyeg a VAR, Dembélé jobb oldali beadását kifejeli az osztrák.

18. perc Araújo jobbal a léc alá lőne a beadás után, 10 méterről, Trapp véd a léc alatt. A kornert ismét kifejeli Touré.

17. perc Torres kap egy rúgást a bal szélen Lindströmtől, szabadrúgás, előtte pár eseménytelen perc.


A Kicker szerint 30 ezer német drukker van a stadionban!

10. perc
Dembélé jobb oldali, jobblábas beadását a jobb sarok elől, négy méterről a rövid sarok fölé fejeli Aubameyang.


Kosztics: 35 meccs az idényben, 6 góllal és 12 gólpasszal.

Ter Stegen az utóbbi 42 percnyi futballja során négy büntetőt védhetett volna. Egyszer sikerült neki, ez azért nem rossz arány.

7. perc
Albát felrúgják, szabadrúgás. Dembélé jobb oldali beadását elfejeli Touré Araújo elé, Pedri jobbal lőhetne, de passzol inkább, rosszul.


4. PERC FILIP KOSZTICS ballal a bal alsó sarokba lő, Ter Stegen jobbra el. 0–1!

Garcíának eltiltás is.

3. perc BÜNTETŐ! Knauff jobb oldali beadása után Eric García lerántja az ötösön Lindströmöt, látványosan, 11-es. És sárga lap is.

1. perc Borré lő távolról a jobb alsó sarok mellé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Elképesztően sok a vendégdrukker, a szektoruk tele, meg tele a hazai szektor is fehér mezes némettel.

A hazaiak gránátvörös-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.




Egy kis örökmérleg: egy meccs, azon egy egy egy.

JÖTTEK-MENTEK!
A Frankfurttól a Barcelonához:

2021, Fabio Blanco, 500 000 euró
2009, Jorgosz Szpanudakisz, ingyen

Eltiltott: a vendégektől Tuta.

A hazaiaktól Dani Alves nincs nevezve, Gerard Piqué, Ansu Fati és Samuel Umtiti sérült, a vendégektől Stefan Ilsanker, Erik Durm és Enrique Herrero García nincs nevezve, Djibril Saw és Diant Ramaj maródi.

A Barcelona az Eintrachtnál elért 1–1 jóvoltából (is) egyértelmű esélyes. Nem villogott a Levanténál sem, ám a hajrábeli újabb gól révén hét kör óta hibátlan, a liga legjobb formában lévő együttese (mindhárom fő riválisát elintézte az utóbbi két hónapban). Otthoni mutatója nem fényes, de az előző öt alkalommal nyert. Idénybeli európai mérkőzésein egyetlen sovány sikere volt, azóta háromszor remizett. A Frankfurt öt tétmeccsen ikszelt, majd a vendég Freiburgtól ki is kapott. A bajnoki tabellán közepes, idegenben kicsit jobb – sőt az előző négy El-túrájából háromszor (egy góllal) nyert, nemrég a Betisnél is.

Spanyol csapatok az UEFA-kupa és az El elődöntőiben

Sorozatban a negyedik X odahaza? Rekord lesz


ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BARCELONA–EINTRACHT FRANKFURT MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik