El: a sorsolás után lemondott a Crvena zvezda vezetőedzője!

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 16:30
null
A BL-kiesés az állásába került? (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörében a Ferencvárossal hamarosan kétszer is összecsapó szerb Crvena zvezda vezetőedzője, az egykori legendás futballista, Dejan Sztankovics váratlanul bejelentette lemondását.



A Crvena zvezda drámai körülmények között esett ki a Bajnokok Ligájából, maga Sztankovics egy horrorfilmhez hasonlította a Maccabi Haifa elleni párharcukat.

A Crvena zvezda az Izraelben elszenvedett 3–2-es vereséget követően hazai pályán várta a visszavágót. Hatalmas elánnal vágott bele a mérkőzésbe, s Alekszandar Pesics és Mirko Ivanics találataival kétgólos előnyre tett szert. Az első félidő végén a Maccabi Haifa büntetőhöz jutott, ám Dolev Haziza lövését Milan Borjan hárította – a labda visszakerült az izraeliekhez, Daniel Sundgren 30 méterről bombázott, és Borjan ekkor hatalmasat hibázott, a védhető lövés után a labda áthaladt a gólvonalon (2–1). A második félidőben aztán végig dominált a Maccabi Haifa, sokáig úgy tűnt, mindhiába. De a meccs legvégén, a 90. percben Milan Pavkov rendkívül szerencsétlenül ért bele a saját kapuja felé érkező labdába – olyannyira, hogy öngól lett a vége.


„A Crvena zvezda az én nagy szerelmem, leírhatatlan, amit érzek iránta. Harmadszor próbáltam meg eljuttatni a csapatot a Bajnokok Ligájába, és teljesen üresnek érzem magam most, hogy nem tudtam megadni azt a legnagyobb szerelmemnek, amit a legjobban akartam. Nem tudom folytatni. Mindent beleadtam, most valaki másnak kell próbálkoznia” – indokolta meg a távozását a klubhoz 2019-ben visszatérő Sztankovics, aki játékosként 1992 és 1998 között szolgálta a csapatot, vezetőedzőként három bajnoki címet nyert, de a BL-csoportkör csak álom maradt.

Sztankovics köszöntet mondott a vezetőknek, a játékosoknak és a szurkolóknak, mint elárulta, a szurkolók támogatását mindig is érezte, és éppen miattuk távozott, „hálából”, mert azt akarja, hogy a Crvena legyen a legjobb csapat.

„Én mindig ott leszek a Zvezdám mellett, teljes szívemből, mert a Zvezda az élet, a többi dolog csak apróság mellette” – zárta sorait Sztankovics.


A vezetőség már ki is nevezte az utódját: a 39 éves Milos Milojevics Izlandon légióskodott játékosként, 2019-től egy rövid ideig segédedzőként a Crvena zvezdánál dolgozott, majd a Malmőt és a Hammarbyt is vezette.

A sorsolásról további részletek ide kattintva olvashatók!

EURÓPA-LIGA 2022–2023
CSOPORTKÖR

A-CSOPORT
Arsenal (angol)
PSV (holland)
Bodö/Glimt (norvég)
Zürich (svájci)
B-CSOPORT
Dinamo Kijev (ukrán)
Rennes (francia)
Fenerbahce (török)
AEK Larnaca (ciprusi)
C-CSOPORT
Roma (olasz)
Ludogorec (bolgár)
Betis (spanyol)
HJK (finn)
D-CSOPORT
Braga (portugál)
Malmö (svéd)
Union Berlin (német)
Saint-Gilloise (belga)
E-CSOPORT
Manchester United (angol)
Real Sociedad (spanyol)
Sheriff (moldovai)
Omonia (ciprusi)
F-CSOPORT
Lazio (olasz)
Feyenoord (holland)
Midtjylland (dán)
Sturm Graz (osztrák)
G-CSOPORT
Olympiakosz (görög)
Qarabag (azeri)
Freiburg (német)
Nantes (francia)
H-CSOPORT
Crvena zvezda (szerb)
Monaco (francia)
FERENCVÁROS
Trabzonspor (török)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik