El: a Fenerbahce visszavágott az MU-nak a nagy gólok meccsén

Vágólapra másolva!
2016.11.03. 21:05
null
Rooney hiába lőtt hatalmas gólt, az MU kikapott Törökországban (Fotó: Action Images)
A Fenerbahce 2–1-re legyőzte a Manchester Unitedet a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. A törökök két nagyszerű gólt szereztek, amire Wayne Rooney szintén pompás találattal válaszolt.

Rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a Fenerbahce, ráadásul egy nem akármilyen góllal. Kaldirim ívelte bal szélről a labdát, amit Moussa Sow a kaputól 15 méterre gyönyörű mozdulattal ollózott a jobb felsőbe (1–0). A Manchester United zsinórban hetedik idegenbeli európai meccsén kapott gólt.

A 21. percben könnyen egyenlíthetett volna az MU, Wayne Rooney azonban hosszan vette át Anthony Martial nagyszerű labdáját, így egy védő menteni tudott. Mindennek a tetejébe Paul Pogba megsérült, a helyére Zlatan Ibrahimovic érkezett. A svéd támadónak is meglett volna a lehetősége a gólszerzésre, ha Demirel nem mozdul ki jó ütemben egy jobb oldalról érkező beadásra. Ibrának így mindössze a kakaskodás jutott az első félidőben, a vendégek támadója Simon Kjaerrel akasztotta össze a bajszát.

A játékrész vége előtt könnyen megduplázhatta volna előnyét a hazai együttes, Sow azonban ígéretes helyzetből csúnyán kapu fölé fejelt. Volt gond bőven az MU-nál, amely a legutolsó nyolc meccsén – a mait is figyelembe véve – hétszer nem szerzett gólt az első félidőben.

A szünetben José Mourinho beküldte Juan Matát, gólt mégis a törökök szereztek. Jeremain Lens végzett el szabadrúgást 23 méterre a kaputól, a labda védhetetlenül csapódott a bal sarokba, David de Gea mozdulni sem tudott (2–0). A Fenerbahce második kaput talált lövéséből a második gólját lőtte.

A „vörös ördögök” támadójátéka igencsak akadozott a mai meccsen, ennek ellenére a szépítés összejött. Rooney 25 méterről gyönyörűen kilőtte a jobb felső sarkot, az egyenlítés azonban már nem jött össze (2–1).


A csoport másik mérkőzésén a Feyenoord hamar vezetést szerzett Nicolai Jörgensen góljával, mégis keserű szájízzel vonulhattak pihenőre, mivel Botteghin egy percen belül két sárgát is begyűjtött, ráadásul Rafael Forster révén az egyenlítés is összejött a Zorja Luhanszknak a kiállítás után egy perccel (1–1).

A második játékrész már nem volt ilyen eseménydús, a Feyenoord hiába nem nyert, a Manchester United veresége miatt átvette a vezetést a csoportban.

A többi 19 órás mérkőzésről bővebben itt olvashat.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT

Fenerbahce (török)–Manchester United (angol) 21 (Sow 2., Lens 59., ill. Rooney 89.)
Zorja Luhanszk (ukrán)–Feyenoord (holland) 1–1 (R. Fortster 44., ill. N. Jörgensen 15.)

AZ ÁLLÁS
1. Fenerbahce 4 2 1 1 5–6 –1 7
2. Feyenoord 4 2 1 1 3–2 +1 7
3. Manchester United 4 2 0 2 6–4 +2 6
4. Zorja Luhanszk 4 0 2 2 2–4 –2 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik