El: A Dr. Jekyll és Mr. Hyde-papagáj – a Mundo lélektelen Espanyolról ír

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 13:42
null
A Mundo Deportivo szerint az Espanyol lélektelenül játszott az első félidőben (Fotó: Szabó Miklós)
Mint megírtuk, magyar szempontból bravúros, barcelonai oldalról nézve csalódást keltő eredményt, 1–1-es döntetlent hozott az Espanyol és a Ferencváros összecsapása a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában. A találkozó után a spanyol sajtó csalódottan vette tudomásul, hogy az Espanyol nem nyerte meg a mérkőzést.

 

„A Dr. Jekyll és Mr. Hyde-papagáj” – olvasható a Mundo Deportivo hangzatos címe. Javier Alfaro, a cikk szerzője gyorsan el is magyarázza, mire céloz vele: Alfaro szerint az FTC elleni El-mérkőzés két félidejében teljesen eltérő Espanyol volt a pályán. Az első játékrészben egy „lélektelen gárdát” látott, melyet a papíron sokkal alacsonyabban rangsorolt Ferencváros megvert. A másik félidőre ezzel szemben átalakult a csapat, visszajött a meccsbe, ám a rossz kezdés sokba került, így az Espanyol elszalasztotta annak a lehetőségét, hogy 12 esztendő után győzelemmel térjen vissza az európai kupaporondra.

„Igen is, meg nem is” – írja Alfaro, hozzátéve, hogy felemás érzésekkel mehettek haza a spanyol szurkolók a találkozóról, mivel vélhetően sejtik, hogyha a mérkőzés tíz perccel tovább tartott volna, valószínűleg sikerül nyernie az Espanyolnak.

A szerző csalódottan vette tudomásul, hogy annak ellenére, hogy a klub 12 év után szerepelhet újra az európai kupaporondon, a több mint 40 ezer férőhelyes stadionban a hivatalos adatok szerint csupán 18 125 szurkoló volt kint.

A Mundo Deportivóval ellentétben a Marca nem csalódott, s megdicséri az Espanyolt, amiért a gyenge első játékrészt követően vissza tudott kapaszkodni a meccsbe, aminek egy pont lett a jutalma. A portál kiemeli a hazaiak gólszerzőjét, Matías Vargast, aki az idén nyáron szerződött Spanyolországba az argentin Vélez Sarsfieldtől, s egyelőre nagyszerű igazolásnak tűnik.

Az AS „keserédes debütálásként” jellemzi a Ferencváros elleni döntetlent – a lap hozzáteszi, hogy az iksz már-már általánosnak tekinthető az Espanyolnál, amely története során tíz alkalommal indulhatott el európai kupasorozatban, s ebből négyszer döntetlennel rajtolt.

Az AS is Vargast emeli ki, mondván, a támadó ragaszkodása és hite fontos gólt ért neki és a gárdának egyaránt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
H-CSOPORT
RCD Espanyol (spanyol)–Ferencváros 1–1 (0–1)
Barcelona,
Estadi Cornella-El Prat, 18 125 néző. Vezette: Dabanovics (montenegrói)
ESPANYOL: Diego López – J. López, Naldo Pereira, Espinosa, Vila (Pedrosa, 67.) – Roca – Melendo (Calleri, 56.), P. Lozano, Granero – Vu Lej, M. Vargas (Campuzano, 74.). Vezetőedző: David Gallego
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka (Lovrencsics G., 66.), Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko (Frimpong, 85.), Haratin – Zubkov, Sigér, Nguen – Isael (Szihnyevics, 62.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: M. Vargas (60.), ill. J. López (10. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Nemzeti Sportot Barcelonából tudósítja: Borbola Bence, Szabó Miklós (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik