Feröeri győzelmével fél lábbal a következő körben a DAC

Vágólapra másolva!
2022.07.20. 18:48
null
Sima győzelmet aratott a Dunaszerdahely (Fotó: www.dac1904.sk)
Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában a DAC csapata Feröerre látogatott, és magabiztos játékkal kétgólos győzelmet aratott, így lényegében már készülhet a harmadik fordulóra. 

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

Víkingur (feröeri)–DAC (szlovákiai) 0–2 (Krsztovics 7., Ciganiks 81.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Amint lapunknak a dunaszerdahelyi vezetőedző, Adrián Gula jelezte, a kisebb sérülése után Szánthó Regő visszakerült a kezdőcsapatba. Rajta kívül Veszelinov Dániel is ott volt a DAC kapujában.

A nyári tízfokos hidegben álomszerűen kezdett a csallóközi csapat. Jobb oldali akció végén Blackman beadása után Krsztovics hét méterről, ollózva talált a kapuba (0–1). A montenegrói játékos ismét bizonyította remek lövőformáját: az aktuális idényben négy meccsen már ötödször volt eredményes. Jól, ügyesen játszott a vendégcsapat, gyakran veszélyeztette a hazai kaput. A hazai félamatőrök, amint megszerezték a labdát, hosszú labdákkal igyekeztek zavart kelteni a sárga-kék védelemben. Fél óra elteltével veszélyes lövés után Kruzliak mentett nagyot, majd a szünet előtt Veszelinov bravúrjára volt szükség, hogy érintetlen maradjon a DAC kapuja.


Víkingur-DAC | 2022.07.20. | Goal 0:1 by Nikola Krstović


#vikdac

Posted by DAC 1904 on Wednesday, July 20, 2022

 

A második félidőt Krsztovics veszélyes lövése nyitotta, majd visszaesett a DAC, pontatlanul játszott. Gula mester kettős cserével reagált csapata teljesítményére. Az fel is javult, Blackman például nehéz szögből próbálta meglepni a hazai kapust. A Víkingur nem változtatott, folyamatosan magas labdákat küldött a tizenhatoson belülre, de Veszelinov biztosan húzta le őket. Az utolsó tíz perc elején a DAC eldöntötte a találkozót. Ciganiks egy lecsorgó labdát könyörtelenül a jobb felső sarokba bombázott, így a jövő heti dunaszerdahelyi visszavágót kétgólos előnnyel kezdi meg a DAC. 0–2

A vendégeknél Veszelinov Dániel végigvédte a találkozót, Szánthó Regő a 62. percig játszott, Balogh Norbert, Hahn János, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos pedig nem lépett pályára.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Vége a második félidőnek, nem okozhat gondot a továbbjutás a DAC-nak. 0–2

90+2. perc: EZ IS KAPUFA! Veszelinov aláfutott egy szögletnek, Mneney éles szögből rápörkölte, de ez a lövés is kijött a kapufáról, majd a DAC-védők felszabadítottak.

90. perc: KAPUFA! A hazaiak próbálkozását kis híján siker koronázta, csakhogy Justinussen 16 méterről a kapufát találta el.

85. perc: Veselovsky távoli lövése kijött a kapusról, rácsapott a labdára Nicolaescu, de az ő próbálkozását is mentette Reynatröd.

81. perc: GÓÓÓÓL! NÖVELTE AZ ELŐNYÉT A DAC! Egy lecsorgó labdát Ciganiks ballal a tizenhatos vonaláról bombázott a jobb felsőbe. 0–2

73. perc: Blackman is kapott egy sárgát, mert a karjával odacsapott egy hazai játékosnak, Bregur Gregersennek.

68. perc: Kácer indításával Blackman került helyzetbe, majd éles szögből megpróbált egy lövést, a kapus viszont védett.

63. perc: Szánthónak véget ért a meccs, Nicolaescu állt be a helyére.

60. perc: Gyenge a meccs az utóbbi percekben, egyik csapat sem tud helyzetbe kerülni.

54. perc: Veselovsky lőtte el nagyjából 25 méterről a labdát, gondot azonban ez nem okozott a hazaiaknak.

47. perc:Krsztovics vagy 20 méterről rúgott egy sistergőst, Reynatröd a léc fölé ütötte a labdát.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, vezet a DAC. 0–1

45. perc: Szöglethez jutott a DAC, amelyet Veselovsky végzett el, majd rögtön ismételhetett is, de ebből nem lett semmi.

42. perc: Nehéz elképzelni Magyarországon, de Feröeren hideg van, ma délután átlagban 10 fok a hőmérséklet, viszont most kisütött a nap...

38. perc: Jobb oldali Víkingur-szöglet után Gunnar Vatnhamar fejelhetett 11 méterről, Veszelinov viszont óriási bravúrral tolta ki a labdát a léc alól.

33. perc: Kácer kínálta meg távolról a Víkingur kapusát, aki biztosan fogta a labdát.

31. perc: Újabb rövidzárlat a DAC-védelmében, szinte tiszta helyzetből lőhetett Johansen, de Kruzliak remekül vetődött a 12 méterről leadott lövésbe.

27. perc: Moumou cselezgetett a hazai tizenhatoson belül, majd 15 méterről rálőtte, egy védő lábáról szögletre pattant a labda.

25. perc: Fölhördült a közönség, mert bal oldali hazai beadás után hibáztak a vendégvédők, Olsen az ötös jobb sarkáról fejelt mellé.

20. perc: Eddig nem sokat mutatott a Víkingur, most jött egy szöglet a bal oldalról, de könnyedén kifejelték a dunaszerdahelyi védők.

18. perc: Moumou is kapott egy sárgát, bár nem nagyon értette, hogy miért.

16. perc: Kruzliak kapott sárgát, mert szabálytalansággal akadályozott egy gyors feröeri kontrát.

7. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A DAC! Nagyszerű akció futott a jobb oldalon, Blackman beadását Krsztovics ollózva, 6 méterről lőtte be. Nagyon szép volt! 0–1

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Víkingur kék-fehérben, a DAC tiszta sárgában játszik.

A DAC kezdőcsapata:
Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Brunetti, Ciganiks – Veselovsky, Dimun, Kácer – Szánthó, Krsztovics, Moumou.

ELŐZMÉNYEK

Hat nap – három meccs! Az észak-írországi és a hazai, Liptószentmiklós elleni siker után a Dunaszerdahely a Konferencialiga második selejtezőkörének első találkozóján szerdán 19 órakor a feröeri Vikingur Göta otthonában lép pályára.

A csallóközi csapat a szokásoktól eltérően már hétfőn megérkezett a mérkőzés helyszínére, ahol hűvös, de napos idő várta. Az utazás azért nem volt egyszerű: csak nehezen sikerült olyan pilótát találni, akinek megvan a speciális engedélye, hogy a leszálljon a géppel a szigetországban, illetve figyelembe kellett venni azt is, hogy Európában sok városban sztrájkolnak a reptéri alkalmazottak.

„A klub maximálisan gondoskodik minden feltételről, hogy a játékosok felkészülten kezdhessék a kupameccset – mondta Adrián Gula, a DAC vezetőedzője. – Tudjuk, mi vár ránk, még úgy is, hogy műfüves pályán lesz a meccsünk. Ellenfelünk fő fegyvere futballistái fizikai ereje, ennek megfelelően agresszív futballt játszanak. Arra is figyelnünk kell, hogy amíg vasárnap hőségben játszottunk, Feröeren esős, szeles időjárás mellett tíz fokban lépünk pályára.”

Balogh Norberten kívül Hahn János sem utazott el a kupameccsre, utóbbi a vasárnapi bajnoki találkozón sérült meg, szerencsére az orvosi diagnózis szerint a gólerős támadónak nem szakadt el a keresztszalagja, erősebb húzódást szenvedett, és néhány hetes kényszerpihenő után ismét teljes mértékű munkát végezhet.

A csapattal utazott viszont Kalmár Zsolt, aki 2021 márciusában Andorrában sérült meg a válogatott mérkőzésén.

„A vasárnapi bajnoki után hívott fel a mester, hogy gondolkozik azon, jelöl a kupameccsre utazó keretbe, mert úgy számol, hogy a jövő héten már játszhatok – mondta lapunknak Kalmár Zsolt. – A munkát a feröeri edzésen el tudom végezni. Jó állapotban vagyok, kezd visszatérni az erőm, a bátorságom. Kétszer játszottam a válogatott tagjaként Feröeren, a műfüvön nem lesz könnyű a játék, a csapattársaimnak maximálisan oda kell tenniük magukat a siker érdekében. Ezen a kupamérkőzésen szó szerint mindenki bizonyíthat az edzőnek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik