MTI/SZ. R. 2021.10.22 09:42

Ekl: hetvenöt német szurkolót letartóztattak Rotterdamban

Hetvenöt német szurkolót letartóztattak csütörtökön Rotterdamban a Feyenoord–Union Berlin labdarúgó Európa-konferencialiga csoportmérkőzés előtt, alatt és után.

A holland rendőrség szerint egy 59 fős német szurkolói csoport össze akart csapni a hazai szurkolókkal (Fotó: AFP)

 

A holland rendőrség bejelentése szerint egy 59 fős csoport az összecsapás lehetőségét kereste a hazai szurkolókkal, további 16 embert pedig rongálás és pirotechnikai eszközök birtoklása miatt vettek őrizetbe.

A hivatalos beszámoló szerint német huligánok kis csoportja megtámadta a rendfenntartókat, ekkor egy rendőrkutyát is bevetettek, aki megharapott három Union-drukkert, valamint egy rendőrt, őket kórházban kellett szállítani. Egy rendőrló és lovasa szintén megsérült, amikor az állat megijedt a petárdáktól és elesett.

A Bundesliga-klub közleménye szerint kaotikus jelenetek játszódtak le a vendégszektor bejárata előtt. A szurkolók a rendkívül hosszú várakozási időre, valamint indokolatlan és túlságosan agresszív rendőri akciókra, illetve önkényes letartóztatásokra panaszkodtak.

Christian Arbeit, a berlini klub kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, a belépőjeggyel rendelkező vendégdrukkerek közül több százan nem jutottak be a stadionba az első félidőben. Hozzátette, sokan a túlzottan kemény rendőri beavatkozás következtében sérültek meg.

„Összességében ez egyszerűen elfogadhatatlan. Beszélnünk kell arról, hogyan történhet meg ilyesmi az európai kupaporondon" – mondta Arbeit, aki elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak a Feyenoord és az Európai Labdarúgó-szövetség illetékeseivel a történtekről.

A csoportkör harmadik fordulójában rendezett mérkőzést a Feyenoord nyerte 3–1-re.

2021.11.27 23:23:06

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Komolyan mondom, még egy vaskosabb fiaskónak is jobban örülnék, ha nyílt sisakos, tűzzel teli csatában születik, mint egy újabb egy-két gólos »helytállásnak«. Tudom, részemről ez érzelmekkel teli szurkolói hozzáállás, ám azt hiszem, a hatból egyszer meg lehetne kockáztatni.

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?