Ekl: emberhátrányban is nyert a Roma; Holenderék ötöt kaptak

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 20:45
null
Idegenben győzött a Roma (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntőinek kora esti mérkőzésein idegenben nyert a Roma és a Feyenoord, míg hazai környezetben a PAOK és a Slavia Praha harcolt ki előnyt a visszavágóra.

 

PAOK–GENT 1–0

Szűk egy órát kellett várni az első gólra, de az szépségdíjas volt. Ma már ritkán látunk olyat, hogy szabadrúgásnál laposan, a sorfal alatt próbálják ellőni a labdát, de Jasmin Kurtic így tett, és neki lett igaza. Mivel a vendégsorfal mögött nem volt fekvő játékos, a labda utat talált a kapuba. Előnyben a görögök.

VITESSE–ROMA 0–1

Nehéz feladat előtt állt José Mourinho együttese, amely a Vitesse otthonában lépett pályára. Az első félidőben jóval több helyzetük volt a hollandoknak, a szünet előtt mégis a Roma szerzett vezetést. A fordulás után a gólszerző Sérgio Oliveira nyolc percen belül két sárga lapot is begyűjtött, így a kiállítás sorsára jutott, de az olaszok megtartották az előnyüket.

SLAVIA PRAHA–LASK LINZ 4–1

Yira Sor találataival fél óra elteltével kétgólos előnyre tett szert a Slavia. Ugyan a második játékrész közepén szépített a LASK, a hajrában két perc alatt újabb két gólt rámolt be a cseh csapat, így nagy előnyből várhatja az ausztriai visszavágót.

PARTIZAN BEOGRAD–FEYENOORD 2–5

Jól indult a találkozó a Partizan számára, hiszen már a 13. percben vezetést szerzett, ám a holland együttes a 20.-ban egyenlített. A fordulás után szinte azonnal ismét magához vette az előnyt Holender Filip csapata, ám hat perccel később a Feyenoord megint egalizálni tudott. A 64. percben aztán jött a fordulat, és Lutsharel Geertruida révén már a hollandok álltak jobban. Ekkor azonban még közel sem volt vége a meccsnek, ugyanis a Feyenoord a 71.-ben Luis Sinisterra pazar találatával megduplázta előnyét, majd nem sokkal később az ötödiket is bevágták a vendégek, így összességében nagyon nyugodtan, háromgólos előnyből várhatják a rotterdami visszavágót. Holender a 75. percben állt be csereként, a 87.-ben sárga lapot kapott.

A JÁTÉKNAP KÉSŐ ESTI MÉRKŐZÉSEIRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

PAOK (görög)–Gent (belga) 1–0 (Kurtic 58.)
Vitesse (holland)–Roma (olasz) 0–1 (S. Oliveira 45+2.)
Slavia Praha (cseh)–LASK Linz (osztrák) 4–1 (Sor 3., 29., Olayinka 83., Ib. Traoré 85., ill. Balic 67.)
Partizan Beograd (szerb)–Feyenoord (holland) 2–5 (Natho 13., N. Jovics 46., ill. Toornstra 20., 77. Dessers 52., Geertruida 64., Sinisterra 71.)

KÉSŐBB
Olympique Marseille (francia)–Basel (svájci) 2–1 (Milik 19. – 11-esből, 68., ill. Esposito 79.)
Leicester City (angol)–Rennes (francia) 2–0 (Albrighton 30., Iheanacho 90+3.)
PSV Eindhoven (holland)–FC Köbenhavn (dán) 4–4 (Gakpo 21., 70., Doan 50., Zahavi 85. ill. Jóhannesson 6., Biel 23., 78., Lerager 43.)
Bodö/Glimt (norvég)–AZ Alkmaar (holland) 2–1 (Pellegrino 39., Solbakken 90+1. – 11-esből, ill. Abuhlal 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik