Ekl: „2-3 ilyen mérkőzés van egy idényben, szóval most csak élvezem” – lapszemle

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 09:28
null
Steffen Baumgart megenged néhány sört játékosainak (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, 3–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Mol Fehérvár FC a német élvonalbeli (Bundesliga) 1. FC Kölntől az Európa-konferencialiga rájátszásának visszavágóján, így Steffen Baumgart együttese jutott a csoportkörbe. A találkozón a német lapok szerint a mezőnyfölényben játszó vendégek hamarabb is lezárhatták volna a továbbjutás kérdését.

A Kicker azt írja, hogy az odavágón elszenvedett 2–1-es vereség után háborús és kitartásról szóló szlogenek hangzottak el a Kölnnél. Az öltözőben viszont a 3–0-s siker után az öröm lett úrrá, hiszen a 2017–2018-as idény után – amikor az Európa-ligában szerepeltek – ismét a nemzetközi porondra jutott a csapat. A Székesfehérvárra érkező 3000 szurkoló pedig ízelítőt adott abból, mi várható a nemzetközi porondon.

A mérkőzés kapcsán megjegyezték, a 60. perc körüli időszakot leszámítva – amikor Martin Schwäbénak kellett nagyot védenie Budu Zivzivadze közeli lövésénél – a Köln irányítása alatt tartotta a mérkőzést.

Steffen Baumgart pedig szerette volna, ha hamarabb megszerzik a harmadik gólt és akkor neki sem a lelátón kell befejeznie a mérkőzést.

A németek első gólját szerző Timo Hübers is a kölni szurkolókat emelte ki: „Ha ezt nézzük, bárhogy hívhatták volna az ellenfelünket” – mondta Timo Hübers, aki szerint a vendég drukkerek olyan hangulatot teremtettek, mintha hazai pályán lettek volna. Kiemelte, hogy bejött a tervük és hamar gólt szereztek és a Köln uralta a mérkőzést, míg a Fehérvár védekezett és várta a kontratámadások lehetőségét.

„Ez tiszta élvezet. 2-3 ilyen mérkőzés van egy idényben, szóval most csak élvezem”
– mondta Baumgart már a Bildnek megjegyezve: játékosainak nem tiltott meg semmit.

„A fiúk megisznak egy sört, talán kettőt. Ők felnőtt emberek. Tudniuk kell, mi működik és mi nem. Ha dohányozni akarnak egyet, dohányozzanak. Most élveznünk kell a pillanatot” – fogalmazott.

A Sportschau.de azt emelte ki, hogy a Köln mezőnyfölénye ellenére csak két szöglet után tudta feltörni a Fehérvár védelmét.

„Az egész klub elért valamit, amit lehet, hogy csak napok múlva fogunk fel” – idézte az RTL+-nak nyilatkozó Steffen Baumgartot a lap, amely azt emelte ki, hogy a második félidő elején szerzett második kölni gól után Schwäbénak is nagyot kellett védenie, a németek pedig elvesztették az irányítást, mert nem tudták időben megszerezni harmadik góljukat.

A Die Zeit cikkében a Köln továbbjutása kapcsán azt hangsúlyozta, hogy így nyolc német csapat lesz ott a nemzetközi kupasorozatok csoportkörében, az Ekl-be jutással pedig 10 millió eurót kap a klub, melynek nagy szüksége is van erre a pénzre, azok után, hogy a Regensburg ellen korán búcsúzott a Német Kupából.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA ÉS KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
Fehérvár FC–1. FC Köln (német) 0–3 (0–1)
Székesfehérvár,
Mol Aréna Sóstó.10 411néző.Vezeti:Ali Palabiyik (török)
Fehérvár:
Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov (Lednev, 82.), Hangya (Heister, a szünetben) – Bamgboye (Kodro, 63.), Rúben Pinto (Bumba, 63.), Fiola, Dárdai – Zivzivadze.Vezetőedző:Michael Boris
Köln:Schwäbe – Schmitz (Ehizibue, 66.), Kilian, Hübers, Pedersen (Schindler, 81.) – Martel, Szkiri – Maina (Thielmann, 66.), Ljubicic (Olesen, 55.), Kainz (Hector, 66.) – Dietz.Vezetőedző:Steffen Baumgart
Gólszerző:Hübers (10.), Szkiri (46.), Schindler (90+3.)

Továbbjutott: az 1. FC Köln, 4–2-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik