A Manchester United most „csak” hat gólt szerzett a Roma ellen

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 20:45
null
Shaw (balra) és Karsdorp csatája – óriási küzdelem az első félidőben, de az MU a másodikban simán győzött (Fotó: AFP)
Az olasz Roma egy félidő után még vezetett az angol Manchester United vendégeként a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első meccsén, majd katasztrofális, 6–2-es vereséget szenvedett.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Manchester United (angol)–Roma (olasz) 6–2 (1–2)
Manchester
, Old Trafford, zárt kapuk mögött. Vezette: Del Cerro (spanyol)
MU: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred (Matics, 83.) – Rashford (Greenwood, 76.), Bruno Fernandes (Mata, 89.), Pogba – Cavani. Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Roma:
Pau López (Mirante, 28.) – Smalling, Cristante, Ibanez – Karsdorp, A. Diawara, Veretout (Villar, 5.), Spinazzola (Peres, 37.) – Lo. Pellegrini, Mhitarjan – Dzeko.Vezetőedző: Paulo Fonseca
Gólszerző:Bruno Fernandes (9., 71. – a másodikat 11-esből), Cavani (48., 64.), Pogba (74.), Greenwood (86.), ill. Lo. Pellegrini (14. –11-esből), Dzeko (33.)

A másik meccsen
Villarreal (spanyol)–Arsenal (angol) 2–1

ÖSSZEFOGLALÓ

Az AS Romának ezúttal sem indult jól a Manchester United elleni vendégjáték. Igaz, annyira rosszul sem, mint a 14 évvel ezelőtti BL-meccsen, amikor 20 perc alatt három gólt kapott, és végül 7–1-es vereséget szenvedett. Most a 9. percben formás akció végén szerezte meg a vezetést az MUBruno Fernandes révén, nem sokkal azután, hogy a Romából sérülés miatt le kellett cserélni Jordan Veretout-t.

Kevesebb mint 40 perc alatt további két játékosát veszítette el a kezdőcsapatból a Roma, köztük Pau López kapust, de az olaszokat nem törték meg a balszerencsés sérülések. Olyannyira nem, hogy a Paul Pogba kezezése után megítélt jogos büntetőből Lorenzo Pellegrini egyenlített, majd a volt MU-középpályás, Henrih Mhitarjan hathatós közreműködésével, a volt Man. City-játékos,Edin Dzeko góljával – aki a Wolfsburg és a City után a harmadik csapatának színeiben volt eredményes az Old Traffordon – még a szünet előtt fordított a Roma.

A második félidő elején Edinson Cavani hamar egyenlített az ezen a meccsen is klasszisteljesítményt nyújtó Bruno Fernandes passzából, majd a Roma kihagyta a helyzeteit.

Kár volt, mert beindult az MU-gőzhenger...

A korai cserék után a Roma elfáradt, és Mirante kapus hibája, a harmadik hazai gól előtt, amikor odaütötte a labdát a duplázó Cavani elé, megpecsételte a vendégek sorsát. A hajrában Bruno Fernandes megszerezte a második gólját, majd a portugál beadásából Paul Pogba fejelt gólt, aztán a végén még a csereként beállóMason Greenwood is betalált.6–2

Most nem hetet, „csak” hat gólt szerzett az MU–ahhoz képest, hogy egy félidő után még hátrányban volt, már-már továbbjutónak tekinthető a jövő heti visszavágó előtt. Ki gondolta volna ezt a szünetben?!

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! Négy góllal nyert a Manchester United.

89. perc: Fernandes helyett Mata állt be.

86. perc: A csereként beállt Greenwood üresen léphetett ki a jobb oldalon és kilőtte a kapu hosszú oldalát, Mirante csak beleérni tudott. 6–2

83. perc: Fred helyett Matics állt be.

76. perc: Rashford helyett Greenwood állt be.

74. perc: Bruno Fernandes második gólpassza: bal oldali beadását Pogba fejelte hét méterről a kapuba. 5-2

71. perc: Bruno Fernandes magasan a kapu jobb oldalába lőtt. 4-2

69. perc: 11-es! Rashford centerezésénél Smalling elütötte Cavanit, jöhet a második büntető a meccsen!

68. perc: Most a balhátvéd Shaw lőtt, Mirante kiütötte, most nem volt manchesteri érkező a labdára.

67. perc: DZEKO! A bosnyák nyolcméteres fejesére De Gea odaért.

64. perc: Bruno Fernandes passzából a védő Wan-Bissaka lőtt a jobb oldalról, Mirante pedig Cavani elé tenyerelte a labdát, aki öt méterről az üres kapuba passzolt. 3-2

61. perc: Smalling sárgája.

59. perc: Karsdorp nagy labdájával Pellegrini került helyzetbe, de önzetlenül Dzekóhoz akart játszani középre, de nem jutott el hozzá a labda, amit végül Smalling próbált kapura irányítani sikertelenül.

58. perc: ÖNGÓL-VESZÉLY! Karsdorp beadását McTominay kis híján a saját kapujába lőtt.

56. perc: MEGINT IBANEZ MENTETT! A Roma védője még bele tudott piszkálni McTominay passzába, így az nem jutott el a kapu torkában üresen érkező Cavanihoz.

54. perc: SZÉÉÉP! Fernandes a tizenhatos vonaláról, jobb külsővel ívelt gyönyörűen Rashford felé, Ibanez fejjel nagyot mentett.

53. perc: NAGY HELYZET! Shaw balról, laposan középre passzolt labdáját Cavani ballal, tíz méterről a kapu fölé vágta.

51. perc: Pogba is "besárgult".

50. perc: Villar szabálytalansága lapot ért.

48. perc: ISMÉT MU-GÓL A FÉLIDŐ ELEJÉN! Most Bruno Fernandes adott gólpasszt a középen helyezkedő Cavaninak, aki 13 méterről, jobbal lőtt a léc alá. 2-2

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

45+6. perc: Újabb sérülés a Romában? Smalling maradt lent, miután ütközött egy hazai szögletnél a fejelni felugró és a kapu fölé fejelő McTominayjel, a vendégek játékosát ápolni kell, de közben a játékvezető lefújta az igencsak mozgalmas első félidőt.

45+5. perc: Cavani az Ibaneztől kapott ajándéklabdával váratlanul helyzetbe került, de Mirante nagyot védett.

37. perc: HIHETETLEN! Spinazzola is megsérült, jöhet a harmdik csere a vendégeknél, Peres állt be.

Dzeko a Wolfsburg és a Manchester City után a harmadik csapatában szerzett gólt az Old Traffordon az MU ellen.


33. perc: VEZET A ROMA! Mihtarjan ugratta ki a tizenhatoson belül üresen helyezkedő Pellegrinit, aki középpre játszott Dzekóhoz, a két MU-védő között érkező csatár pedig 4 méterről lőtt a kapuba. 1–2

30. perc: Dzeko maradt lent egy rúgást kövvetően, és még Del Cerro játékvezető is átesett a csatáron.

28. perc: Újabb csere sérülés miatt a vendégeknél: a kapus Lópezt Mirante váltja.

25. perc: ÚJABB SÉRÜLÉS! Pogba 17 méteres csavarását nagyot vetődve védte Pau López, de a leérkezésnél megsérült a válla.

24. perc: Rashford jobb oldali szólója után Fernandes nem tudta igazán jól átvenni a labdát, 11 méterről a kapu mellé gurított.

23. perc: Bruno Fernandes 22 méterről, szabadrúgásból, jobbról csavart méterekkel a kapu fölé.

Az MU most még korábban megszerezte a vezetést, mint a 14 évvel ezelőtti 7–1
alkalmával, mert akkor a 11. percben talált be a jelenlegi pályaedző, Michael Carrick, viszont akkor a Roma csak a 69. percben, 6-0-nál tudott gólt szerezni Daniele De Rossi révén.


14. perc: GÓL! Pellegrini nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, De Gea hiába érezte az irányt. A Roma először jutott el az MU kapujáig és rögtön egyenlített. 1–1

13. perc: Pogba kezezése (becsúszva próbált menteni Karsdorp labdájánál a bal szélen, de a felpattanó labda elakadt a kinyújtott kezében) miatt büntetőhöz jut a Roma!

9. perc: BRUNO FERNANDES-GÓL! Pogba egy szóló után passzolt kissé balról a tizenhatos vonalánál helyezkedő Cavanihoz, aki egyből kiugratta egy nagy passzal a bal oldalon Bruno Fernandest, a portugál pedig alálöbbölt a labdának, és mintegy hét méterről megszerezte a vezetést csapatának. 1–0

5. perc: Veretout helyett Villar állt be.

3. perc: MÁRIS EGY SÉRÜLÉS. Veretout egy rossz lépésnél meghúzódott, ápolni kellett a pálya szélén és le is kell cserélni.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A fehérben játszó Roma kezdett.


Paul Pogba is bekerült az MU kezdőcsapatába (Footó: AFP)
Paul Pogba is bekerült az MU kezdőcsapatába (Footó: AFP)

ELŐZMÉNYEK

A hat tétmeccse veretlen, abból ötöt meg is nyerő, az angol Premier League-ben 2. helyen álló MU a negyeddöntőben a a spanyol Granadát kétszer is 2–0-ra győzte le. A Serie A-ban 7. helyen álló Roma ellenben legutóbbi négy tétmeccsén nem tudott győzni, kettőn ki is kapott, a negyeddöntőben az Ajaxot 3–2-es összesítéssel búcsúztatta (idegenbeli győzelemmel és hazai döntetlennel).

Az MU-ból Phil Jones és Anthony Martila hiányzik térdsérülés miatt, a Romából Riccardo Calafiori, Pedro és Nicolo Zaniolo sérülés, Gianluca Mancini eltiltás miatt hiányzik.

A Roma kezdőjében három volt manchesteri játékost találunk: Smalling és Mhitarjan az MU-ban, Dzeko a Cityben futballozott korábban.

2007-ben és 2008-ban összesen hatszor találkozott egymással a két csapat, mindannyiszor a Bajnokok Ligájában. A Roma 2007 áprilisában 2–1-re győzött, azóta viszont egy döntetlen mellett négyszer nyert az MU. A legemlékezetesebb győzelmet a 2007-es tavaszi párharc visszavágóján aratta az MU, amikor 7–1-re győzött. Az MU jelenlegi menedzsere Ole Gunnar Solskjaer akkor még a pályán volt, gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. A két csapat legutóbb egy felkészülési torna keretében találkozott 2014-ben, akkor is az MU nyert 3–2-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik