Ekl: Nem tudom, hogyan maradt ott a lábam – Zachariassen

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 22:10
null
Zachariassen gólöröme (Fotó: Török Attila)
Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros az Európa-konferencialiga F-csoportjának második helyén végzett, miután az utolsó fordulóban hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Fiorentinával, így első magyar klubként egymást követő két idényben is továbbjutott a csoportjából a nemzetközi kupaporondon. A meccs után a zöld-fehérek gólszerzője, Kristoffer Zachariassen, majd a csapat kapusa, Dibusz Dénes is értékelt a mérkőzést közvetítő M4 Sport kamerája előtt.

 

A norvég támadó középpályás a múlt idény után ismét fontos láncszemnek bizonyult: egy éve szintén az ő góljával harcolta ki a továbbjutást a Ferencváros az El csoportköréből, akkor a Monaco ellen egyenlített, most pedig a Fiorentina ellen szerzett vezetést, s mint utóbbi kiderült, ez is továbbjutást érő gól volt.

„Kemény meccs volt, de igazi csapatként dolgoztunk, szinte érezni lehetett a csapatszellemet pályán. A legfontosabb, hogy továbbjutottunk, és ez fantasztikus érzés. A meccs vége kicsit furcsa volt, mert azt éreztük, hogy ők is elégedettek a döntetlennel” – fogalmazott Zachariassen, aki kitért a góljára is.

„Igazából véve, nem tudom, hogy maradt ott a lábam, és nem tudom, hogy sikerült hozzáérnem a labdához, de amikor láttam, hogy bemegy a kapuba, akkor valami egészen csodálatos érzés öntött el” – idézte fel a pálya szélén a 29 éves játékos a gólját övező pillanatokat, majd gyorsan csatlakozott is a közönséggel ünneplő társaihoz.

Nála jóval nyugodtabb körülmények között, már a pályán csapott spontán ünneplés után állt az M4 Sport mikrofonja elé és értékelte a találkozót a csapat kapusa, Dibusz Dénes.

„Egyik csapat sem döntetlenre játszott, a győzelemre törekedett. Fontos volt, hogy vezetést szereztünk, az nyugalmat adott. Hátul bármikor benne van a hiba, becsúszhat egy gól bármikor, ráadásul a cserék után fizikailag fölénybe kerültek. Így, hogy vezetést szereztünk, már nem volt annyira fájó, hogy a végén egyenlítettek, s végül már jó volt mindkét csapatnak az iksz. Nagyon nagy dolog, hogy veretlenül továbbjutottunk ebből a csoportból, nem tudom, hogy korábban volt-e már hasonlóra példa. Az évnek viszont még nincs vége, vasárnap még van egy bajnokink hazai pályán, jó lenne megnyerni” – mondta Dibusz, majd elárulta, szerinte a Fradi jól jött ki abból, hogy a Fiorentina hamar változtatni kényszerült.

„Az első negyedóra után volt némi taktikai átszervezés Nicolás González sérülése után, amiből jól jöttünk ki, és nem jött rosszul nekünk, hogy le kellett cserélni, de azért bízunk benne, hogy gyorsan felépül. Ő ez alatt a negyedóra alatt is bizonyította néhány megmozdulásával, hogy nagy erőssége a Fiorentinának” – fogalmazott a ferencvárosi kapus.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

Ferencváros–Fiorentina (olasz) 1–1 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna, 20 657 néző. Vezette: Luis Godinho (portugál)
FTC: Dibusz – Makreckis, Aaneba, I. Cissé, Civic (Botka, 64.) – Abu Fani, Esiti (Ben Romdan, 79.) – Katona B. (Besic, 79.), Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás (Lisztes, 67.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Fiorentina:
O. Christensen – Kayode, Milenkovics, Ranieri, Parisi– Mandragora (Nzola, 63.), Maxime Lopez, Barák – Nicolás González (Ikoné, 20.), Beltrán, Brekalo (Kouamé, 63.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
Gólszerző: Zachariassen (48.), ill. Ranieri (73.)

A csoport másik mérkőzésén
Genk (belga)–Csukaricski (szerb) 2–0 (Heynen 21., Paintsil 57.)
Kiállítva:
Galarza (33., Genk)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Fiorentina 6 3 3 14–6 8 12
2. FERENCVÁROS 6 2 4 9–6 3 10
3. Genk 6 2 3 1 8–5 3 9
4. Csukaricski 6 6 2–16 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik