Idegenben is győzött a Ferencváros, jöhet a máltai Hamrun

Vágólapra másolva!
2023.08.03. 20:50
null
Fotó: Getty Images
A 4–0-s hazai siker után idegenben 2–0-ra nyert a Shamrock Rovers ellen az Európa-konferencialigában a Ferencváros, a következő ellenfele a máltai Hamrun lesz.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Shamrock Rovers (ír)–Ferencvárosi TC 0–2 (Zachariassen 31., S. Mmaee 90.)
Dublin,
Tallaght Stadion, 4000 néző. Vezette: Musial (lengyel)
Továbbjutott: a Ferencváros, 6–0-s összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A forgatókönyv hasonló volt, mint a budapesti mérkőzésen. A Shamrock Rovers kezdett határozottabban, a gólt azonban a Ferencváros szerezte. Ahogyan a Groupama Arénában, a mérkőzés elején ezúttal is az ír együttesnek adódott több helyzete, Dibusz Dénesnek kétszer is bravúrral kellett védenie, majd a lécen csattant a labda. A magyar bajnok azonban Kristoffer Zachariassen (és egy hazai védő) révén megszerezte a vezetést, végképp letörve az írek lelkesedését. Ha a Dublin külvárosában található Tallaght Stadionban addig bárki is bízott a négygólos hátrány ledolgozásában, a norvég szélső gólja végképp lehűtötte a kedélyeket. A Ferencváros kifejezetten szép akció végén szerzett vezetést, Adama Traoré meglódult, Varga Barnabás finoman készítette le a labdát Zachariassenek, aki némi szerencsével lőtte ki a jobb alsót – a labda egy ír védőn is megpattant, becsapva a kapust.

Máté Csaba vezetőedző a visszavágón sem tartalékolt, a legerősebbnek vélt együttesét küldte pályára – Adama Traoré, Cristian Ramírez vagy éppen Samy Mmaee is az első perctől a pályán volt –, más kérdés, hogy miután a második félidőt összesítésben már ötgólos előnnyel várta a Fradi, nyomban hármat cserélt. Egyáltalán nem volt meglepő, hogy a második negyvenöt percben alacsonyabb fordulatszámon pörögtek a csapatok, a Shamrocknak már nem volt miért hajtania, a Ferencvárosnak pedig felesleges lett volna törnie magát. A stadionban az ötventagú ferencvárosi szurkolótábor így is jól szórakozott, a hajrában a csereként beálló Kwabena Owusu lőtt nagy erővel a lécre, a végén aztán Samy Mmaee beállította a végeredményt.

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott túl a Shamrock Roversen, az Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörében a grúz Dinamo Tbiliszit búcsúztató máltai Hamrun Spartans vár rá. A zöld-fehérek legutóbb négy éve – 2019 nyarán – Szerhij Rebrov irányításával jártak Máltán, BL-selejtezőn akkor a Valletta együttesét verték meg.

A Fradira nehéz két mérkőzés vár, a szigetországi kiscsapatokkal nem árt vigyázni... 0–2

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
Zalaegerszegi TE FC–NK Osijek (horvát) 1–2 (Ikoba 82., ill. Gergényi 9. – öngól, Spoljaric 73.)
Továbbjutott: az Osijek, 3–1-es összesítéssel

Sepsi OSK (romániai)–CSZKA Szófia (bolgár) 4–0 (Matei 19. – 11-esből, Aganovic 70., Varga R. 90., Alimi 90+4. – 11-esből)
Továbbjutott:
a Sepsi OSK, 6–0-s összesítéssel

Riga FC (lett)–Kecskeméti TE 3–1 (Ngonda 62., Mankenda 90+5., Ngom 120+2., ill. Vágó L. 7.)
Továbbjutott: a Riga, 4–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik