Ekl: két milliméteren múlt, de gól volt a VAR által tévesen elvett Fiorentina-találat

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 11:40
null
Az UEFA játékvezetői bizottságának elnöke elismerte, két milliméterrel ugyan, de áthaladt a gólvonalon Arthur Cabral lövése (Fotó: SpaceViola Fiorentina/Twitter)
Bár végül nem osztott, nem szorzott, hiszen az olasz Fiorentina 7–2-es összesítéssel búcsúztatta a portugál Bragát a labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjében, a mérkőzésen született egy gól, melyet a gólvonal-technológia érvényesnek jelzett, majd a VAR közbeszólt és a játékvezető hosszas videózás után érvénytelenítette a találatot. Most az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának elnöke elismerte: hibás döntés született.

Mint megírtuk, a Fiorentina–Braga mérkőzés 50. percében Arthur Cabral lövésénél a gólvonal-technológia jelzett, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon, a VAR-szobában azonban úgy döntöttek, kihívják a játékvezetőt, nézze meg az esetet maga. A francia Benoit Bastien bíró 5 perc mérlegelés után úgy döntött, nincs elég képi bizonyíték arra, hogy a labda valóban áthaladt volna a gólvonalon, ezért érvénytelenítette a gólt.



A ritkán látható, ellentmondásos esetről most az UEFA játékvezetői bizottságának elnöke, Roberto Rosetti is beszélt.

„Határeset volt, rendkívül bonyolult szituáció. A technológia bevált: két milliméterrel, de belül volt a labda. A VAR felmérte a körülményeket, de nem tudott dönteni, mert vizuális szempontból gondot okozott a kép értékelése. Jobb lett volna, ha nem avatkozik közbe” – idézi Rosettit a firenzeviola.it.



EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ

Fiorentina (olasz)–Braga (portugál) 3–2 (Mandragora 37., Saponara 58., Cabral 84., ill. A. Castro 17., Djaló 34.)
Továbbjutott: a Fiorentina, 7–2-vel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik