Videó: hiába jelzett a gólvonal-technológia, a játékvezető nem adta meg a találatot

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 09:44
null
A gólvonal-technológia jelzett, mégsem adta meg a gólt a játékvezető (Fotó: Twitter/@SpaceViola_)
Mint ismert, a Fiorentina 3–2-re legyőzte hazai pályán a Bragát, így 7–2-es összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe. Bár a továbbjutást nem befolyásolta, szereztek egy olyan gólt a firenzeiek, amit a játékvezető annak ellenére sem adott meg, hogy a technológia jelezte: a labda áthaladt a gólvonalon. 


A Fiorentina 4–0-ra nyerte a párharc első meccsét idegenben, így a visszavágó formalitásnak tűnt, de a Braga már az első félidőben 2–0-ra vezetett, így egyre izgalmasabbá vált a továbbjutás kérdése. Aztán megrázták magukat a firenzeiek, még a szünet előtt szépítettek, Arthur Cabral révén pedig az 50. percben egyenlítettek, csakhogy a játékvezető nem adta meg a találatot.

Arthur Cabral (Fiorentina) disallowed goal against Braga 56'
by u/Meladroite in soccer

A gólvonal-technológia jelzett, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon, a VAR-szobában azonban úgy döntöttek, kihívják a játékvezetőt, nézze meg az esetet maga. A francia Benoit Bastien bíró 5 perc mérlegelés után úgy döntött, nincs elég képi bizonyíték arra, hogy a labda valóban áthaladt volna a gólvonalon, így érvénytelenítette a gólt.

A továbbjutás végül nem ezen múlt, a Fiorentina fordított, 3–2-re győzött, s 7–2-es összesítéssel simán továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ

Fiorentina (olasz)–Braga (portugál) 3–2 (Mandragora 37., Saponara 58., Cabral 84., ill. A. Castro 17., Djaló 34.)
Továbbjutott: a Fiorentina, 7–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik