El: Ilyet még soha életemben nem éltem át – Szabó Zoltán

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 11:20
null
A TSC csapatkapitánya, Szasa Tomanovics a 90+4. és a 117. percben is betalált az FCSB kapujába
Elég csak ránézni a Topolyai SC–FCSB találkozó jegyzőkönyvére, amelyből egyértelműen kiderül, hogy csütörtök este a zentai Városi Stadionban olyan mérkőzésre került sor, amely örökre bevonul a nemzetközi labdarúgás történetébe.

 

„Hatvan éve járok mérkőzésekre, de ilyet még életemben nem láttam. Emberek, hát van ilyen?” – ezeket a mondatokat ismételgette a mellettem ülő kolléga, a Szportszki zsurnal sportnapilap tudósítója a Topolyai Sport Club és a román FCSB (korábban Steaua) mérkőzés alatt, amely tizenkét gólt, két kiállítást, hihetetlen fordulatokat és bukaresti továbbjutást hozott. A rendes játékidőben nyolc gól esett, majd a hosszabbításban még négy, s a koronavírus-járvány miatt a Zentára mindössze 14 játékossal érkező FCSB a tizenegyespárbajt 5–4-re nyerte meg.

A szerb sajtó topolyai hősökről beszél, hiszen a csapat előbb tíz, majd kilenc emberrel lőtt egyenlítő gólokat: a vendégek a ráadás harmadik percében 4–3-as vezetésre tettek szert, s csak két perc választotta el őket a továbbjutástól, a következő percben viszont már 4–4 állt a kijelzőn, ugyanis Szasa Tomanovics egyenlített. Az FCSB a 105. percben ismét előnyhöz jutott, egy perccel később az akkor már Szilágyi kiállítása miatt kilenc emberrel küzdő TSC Janko Tumbaszevics kapáslövésével ismét egyenlített. A bukarestiek a 108. percben Petre góljával a hatodik találatukat is megszerezték, s hiába hitték, hogy ez elég lesz a mérkőzés megnyeréséhez, a csapatkapitány Tomanovics a 117. percben második góljával beállította a 6–6-os végeredményt.

A tizenegyespárbaj során csak Banjac hibázott, ami a vendégek 5–4-es győzelmét jelentette. Az utolsó büntetőt Man lőtte be, aki a találkozón három gólt szerzett: a bukaresti játékos előbb megcsókolta a labdát, majd magabiztosan lőtt a kapuba. Ezzel a mozdulattal ért véget egy minden bizonnyal örökre emlékezetes mérkőzés, amelyről a szerb sajtó azt írta, hogy 24 ezer találkozót rendeztek eddig az európai kupaporondon, de ilyenre, ami csütörtök este a zentai Városi Stadionban történt, még nem volt példa.

Mihai Pintilii, a bukaresti csapat sportigazgatója a találkozó után elmondta, hogy őrületes mérkőzés volt, tele fordulatokkal, s őszinte lesz: többet nem szeretne átélni még egy hasonló meccset.

„Nagyon nehéz napok vannak mögöttünk, hiszen a koronavírus-fertőzés miatt az utolsó pillanatig nem tudtuk, hogy mely játékosokra számíthatunk a TSC elleni meccsen” – nyilatkozta Pintilii, aki hozzátette, bízott abban, hogy 0–2 után is fel tud állni a csapat és képes lesz kiharcolni a továbbjutást.

„Nagyon jól kezdtünk, azonban egy érthetetlen hiba után gólt kaptunk, majd következett a kiállítás, így kénytelenek voltunk védekezni. Az, hogy emberhátrányban mindegyik góljukra góllal feleltünk, bizakodásra ad okot, s emiatt megemelem a kalapot a játékosaim előtt, akik kilenc emberrel is küzdöttek, és még kétszer egyenlítettek. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, mert ilyet, hogy egy csapat kilenc emberrel képes kétszer egyenlíteni, korábban sem játékosként, sem edzőként nem éltem át” – nyilatkozta Szabó Zoltán, akinek a csapatára hétfőn újabb kihívás vár, amikor az együttes Szabácson (Sabac) lép pályára a Macsva ellen.

Az biztos, hogy a védekezés terén sokat kell javulnia a TSC-nek, ugyanis a legutóbbi három mérkőzésén (Crvena zvezda 0–5, Radnicski Nis 1–3, FCSB 6–6) 14 gólt kapott. A bajnokságban a három vereségből álló rossz sorozatnak már Szabácson véget kellene érnie, ha a topolyai együttes jövőre is az európai kupaporondon szeretne szerepelni.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

TOPOLYAI SC (szerbiai)–FCSB (román) 6–6 – 11-esekkel 4–5
Zenta,
zárt kapuk mögött. Vezette: Higler (holland)
Gólszerző: Milicsevics (11.), Duronjics (14.), Antonics (51.), Tomanovics (90+4., 117.), Tumbaszevics (105+1.), ill. F. Coman (26.), Man (50., 63., 105. – a másodikat 11-esből), Ion (90+3.), Petre (108.)
Kiállítva:
Ponjevic (44. – TSC), Szilágyi V. (103. – TSC)

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik