Gulácsiék korszakos sikerre készülnek, minden jegy elkelt

Vágólapra másolva!
2014.02.27. 13:03
null
A Salzburg három kulcsembere (balról): a szlovén Kevin Kampl, a brazil Alan és a spanyol Jonathan Soriano (Fotó: redbull.com)
Amíg a sérült Köteles László nélkül felálló Genkre nehéz feladat vár az Anzsi Mahacskala ellen elért idegenbeli döntetlen (0–0) után, Gulácsi Péter csapata, a Salzburg magabiztosan várhatja a csütörtöki visszavágót a legjobb tizenhat közé jutásért a labdarúgó Európa-ligában, hiszen az osztrákok Amszterdamban 3–0-ra megverték az Ajaxot – ekkora hátrányból még egyetlen csapat sem fordított az El-ben.

 

A nem kis meglepetéssel felérő idegenbeli diadalban főszerepet játszott a kétgólos Jonathan Soriano A spanyol csatár, valamint társa, a brazil Alan félelmetes tempóban termeli a gólokat (lásd infografikánkat), a Salzburg pedig az El, illetve az osztrák bajnokság legeredményesebb együttese.

 

Az európai kupában hét meccsen tizennyolc, a bajnokságban huszonnégy találkozón hetvenkilenc, az Osztrák Kupában pedig három találkozón tizenhét gól a mérlege. Mindenképpen biztató, hogy a kevésbé jegyzett osztrák élvonalban mutatott formát a nemzetközi meccsekre is sikerült átmentenie. A Salzburg százszázalékos mérleggel lépett tovább a csoportkörből, és a jelek szerint jó eséllyel a legjobb tizenhat közé jut – a TippmixPro tétlapján például a Salzburg újabb győzelmére 1.55, a döntetlenre 3.90, az idegenbeli Ajax-győzelemre 5.60 a fogadási odds.

MÉLY SEB AZ AJAXON
„Mély sebet ejtettünk az Ajaxon Amszterdamban, nyilván nem hagyja, hogy csak úgy bemasírozzunk a legjobb tizenhat közé. Meggyőződésem, hogy a hollandok feljavulnak a visszavágóra, mert jó csapat az Ajax, csak az első meccsen nem tudta megmutatni" – fogalmazott Roger Schmidt, a Salzburg vezetőedzője.

Persze nem csak a csatárok teljesítményét kell kiemelni, a bajnokságban messze a Salzburg kapta a legkevesebb gólt, míg az Európa-ligában csak a Ludogorec kapitulált kevesebbszer (kétszer), ezért az osztrákok védelmét és a kapus Gulácsi Pétert is dicséret illeti.

„A kétezer-ötben kezdődő Red Bull-érában még sohasem jutottunk be a legjobb tizenhat közé, így hatalmas siker lenne, ha összejönne – mondta szerdán Ralf Rangnick sportigazgató. – Számomra azonban sokkal fontosabb a fejlődés: átlagéletkorát tekintve továbbra is töretlen maradhat a csapat, és ennél is feljebb léphet."

A Salzburg a legnagyobb európai kupasikerét 1994-ben érte el, Casino Salzburg néven az UEFA-kupa akkor még kétmeccses döntőjéig menetelt, ahol az első és a második találkozón egyaránt 1–0-s vereséget szenvedett az Internazionalétól. Noha a jelenlegi mezőnyben talán még nagyobb bravúr lenne a fináléba kerülés, a szurkolói érdeklődés a tetőfokára hágott: a csütörtöki meccsre kibocsátott mintegy harmincezer jegy gyorsan és már régen elfogyott.

Köteles László, a belga élvonalbeli KRC Genk labdarúgócsapatának kapusa lovaglóizom-sérüléssel bajlódik, ami miatt kihagyja az Anzsi Mahacskala elleni csütörtöki Európa-liga-meccset. A magyar légióst – akire elmondása szerint 2-3 hét kényszerpihenő vár – Kristof Van Hout helyettesíti a kapuban. Részletek itt!

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK

Csütörtök
Rubin Kazany (orosz)–Betis (spanyol) 18.00
Az első mérkőzésen: 1–1
Eintracht Frankfurt (német)–Porto (portugál) 19.00 (tv: Digi Sport2)
Az első mérkőzésen: 2–2
Ludogorec (bolgár)–Lazio (olasz) 19.00
Az első mérkőzésen: 1–0
Napoli (olasz)–Swansea (walesi) 19.00 (tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–0
Salzburg (osztrák)–Ajax (holland) 19.00
Az első mérkőzésen: 3–0
Sevilla (spanyol)–Maribor (szlovén) 19.00
Az első mérkőzésen: 2–2
Sahtar Doneck (ukrán)–Plzen (cseh) 19.00
Az első mérkőzésen: 1–1
Basel (svájci)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 19.00
Az első mérkőzésen: 0–0
Genk (belga)–Anzsi Mahacskala (orosz) 21.05 (tv: Digi Sport2)
Az első mérkőzésen: 0–0
Lyon (francia)–Csornomorec (ukrán) 21.05
Az első mérkőzésen: 0–0
Tottenham (angol)–Dnipro (ukrán) 21.05 (tv: Digi Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–1
Valencia (spanyol)–Dinamo Kijev(ukrán) 21.05
Az első mérkőzésen: 2–0
Fiorentina (olasz)–Esbjerg (dán) 21.05
Az első mérkőzésen: 3–1
Trabzonspor (török)–Juventus (olasz) 21.05 (tv: Story4)
Az első mérkőzésen: 0–2
AZ Alkmaar (holland)–Liberec (cseh) 21.05
Az első mérkőzésen: 1–0
Benfica (portugál)–PAOK (görög) 21.05
Az első mérkőzésen: 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik