Belehúzott a Győr: a VfB Stuttgart Egervári együttesének ellenfele

Vágólapra másolva!
2008.08.01. 13:29
A Győri ETO FC a német VfB Stuttgarttal mérkőzhet meg az UEFA-kupa második selejtezőfordulójában. A nyoni sorsoláson a másik magyar együttes könnyebb ellenfelet kapott: a Debrecen a svájci Young Boys csapatával találkozik.

VFB STUTTGART

A svábok büszkesége ötszörös német bajnok, háromszoros Német Kupa-győztes. 1893-ban alapították az egyesületet, amely Baden-Württemberg legnagyobb sportklubja. Utoljára 2007-ben nyerte meg a Bundesligát, 1977 óta folyamatosan a német élvonalban szerepel. A VfB 2002-ben a Ferencvárost, 2004-ben az Újpestet verte meg az UEFA-kupában.
A Győri ETO FC nem volt szerencsés a nyoni sorsoláson. Egervári Sándor együttese a német VfB Stuttgart csapatával találkozik az UEFA-kupa 2. selejtezőfordulójában.

A Győr a közép-keleti divízióba, nem kiemeltként nyert besorolást. Ellenfele akár a Metalurgs, az FC Zürich, a Lech Poznan és a Slovan Liberec is lehetett volna, ám Fortuna a legrosszabb opciót tartogatta a magyar csapat számára.

A DVSC-TEVA némileg szerencsésebb volt. Igaz, a debreceni együttes a közép-keleti 2-es divízióban kiemelt volt, így a svájci Young Boys együttesénél azért kaphatott volna könnyebb ellenfelet.

Öröm az ürömben, hogy mindkét csapatunk idegenben kezd augusztus 14-én, míg a visszavágókra két hétre rá hazai környezetben kerül sor.

A bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes hajdúságiak az első körben a kazah Sahtar Karagandit búcsúztatták 2–1-es összesítéssel, a győriek pedig a grúz FK Zestafonit múlták felül 3–2-es összesítéssel.

A második selejtezőkör továbbjutói a főtábla első fordulójába kerülnek.

YOUNG BOYS

A berni sárga-fekete csapatot 1898-ban alapították. Svájc egyik legnépszerűbb egyesülete, kiváló utánpótlása van. Tizenegyszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes, de 1987 óta nem nyert új trófeát. 1959-ben, legjobb évében BEK-elődöntőbe jutott, de kikapott a francia Reims-től. Több magyar ellenfele is volt: a BEK-ben az MTK és a Vasas, az Intertotó-kupában a ZTE és a Haladás ellen is játszott.


UEFA-KUPA, 2. SELEJTEZŐKÖR

PÁROSÍTÁS
Siroki Brijeg Besiktas
SC Braga NK Zrinjski
Lokomotív Szófia FK Borac
FK Vojvodina Hapoel Tel-Aviv
Arisz Szaloniki Slaven Koprivnica
Liteksz Lovecs Hapoel Smona
Deportivo La Coruna Hajduk Split
Apoel FC Crvena Zvezda
Vllaznia Napoli
Makkabi Netanya Cserno More Várna
AC Omonia AEK Athén
Liepajas Metalurgs Vaslui
FC Zürich Sturm Graz
VfB Stuttgart Győri ETO FC
Lech Poznan Grasshoppers
Slovan Liberec Zilina
WIT Georgia Austria Wien
Legia Warszava FC Moszkva
Young Boys DVSC-TEVA
Dnyipro Dnyipropetrovszk AC Bellinzona
IB Ljubljana Hertha BSC
Salzburg Suduva
Djurgardens Rosenborg
Queen of the South FC Nordsjaelland
Gent Kalmar FF
Manchester City FC Midtjyilland
Honka Espoo Viking Stavanger
FC Haka Bröndby
Stabaek IF Stade Rennais
FC Koppenhága Lilleström
Elfsborg St. Patrick's
Aston Villa Hafnafjördur
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik