Hiába vezetett kétszer a Crvena zvezda, a Bayern nyert Belgrádban

Vágólapra másolva!
2007.10.25. 23:37
A második számú nemzetközi labdarúgó kupasorozat, az UEFA-kupa csoportkörének első fordulójában remek és szerencsés hajrával fordított a német Bayern München és idegenben nyert a szerb Crvena zvezda vendégeként. A magyar érdekeltségű együttesek közül Juhász Roland együttese, az Anderlecht hazai pályán rajtol győzelemmel, míg a Tőzsér Dánielt foglalkoztató AEK Athén az Elfsborg otthonában játszott döntetlent.
Küzdelmes találkozón némi szerencse is kellett a Bayern München belgrádi győzelméhez
fcbayern.t-com.de
Küzdelmes találkozón némi szerencse is kellett a Bayern München belgrádi győzelméhez
Küzdelmes találkozón némi szerencse is kellett a Bayern München belgrádi győzelméhez
fcbayern.t-com.de
Küzdelmes találkozón némi szerencse is kellett a Bayern München belgrádi győzelméhez

A Bayern Belgrádban nem ugrott neki ugyan ellenfelének, hogyan is tehette volna, a Crvena zvezdát nem lehet hazai fanatikusai előtt egy kézlegyintéssel elintézni, de azért a vendégek némi szerény mezőnyfölényt harcoltak ki a találkozó elején, amelyen inkább az ő akaratuk érvényesült, mintsem a vendéglátóké.

Aztán a 16. percben ilyen előzmények után némiképpen váratlanul vezetést szereztek a szerbek. Történt, hogy egy félpályánál gyorsan elvégzett bedobást követően a labda pillanatok alatt a baloldalra került, ahol a tizenhatos előterénél ólálkodó Koroman csinált egy megtolós cselt, majd a német védelem késlekedését kihasználva kilőtte a bal alsó sarkot.

Nem sokáig váratott magára a németek egyenlítő gólja: Lucio - talán felelősséget érezve az általa vezetett védelem kihagyásában a hazaiak találata előtt - bátran lépett fel, majd miután három(!) szerb közül kitört, 30 méterről(!) váratlanul lövésre szánta el magát. A hazaiak kapusa, Randjelovics vetődött ugyan, de kijött róla a labda, amelyre Klose csapott le a leggyorsabban és védőjét megelőzve a Crvena kapujába talált.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, felváltva forogtak a kapuk veszélyben és ha a gól nem is lógott a levegőben, bármelyik csapat megszerezhette volna a vezetést. Ez végül a hazaiaknak jött össze, akik közül Milijas a 74. percben távolról bombázott a lövésre kissé későn induló Rensing mellett a kapu bal oldalába.

Egészen a 85. percig a kezükben érezhették a győzelmet a szerbek, ám akkor egy szabadrúgást követő beívelést Klose a hálóba fejelt-vállalt, majd a hosszabbítás utolsó másodperceiben Kroos csavart a kapu elé félmagasan egy labdát, amely a lábak sűrűjén átjutva a hazai kapu bal oldalában kötött ki. Ritkán látható szerencsés találat volt, illetve peches, nézőpont kérdése…

Brüsszelben Frutos volt a nyerőember, az Anderlecht játékosa ugyanis az első és a második félidőben is betalált egy-egy alkalommal, győzelemhez segítve így a belgákat az izraeli Hapoel Tel-Aviv ellen. Juhász Roland a győztes hazai csapatban végig a pályán volt.

A hajrában egyenlített, méghozzá a védő Capdevilla góljával a Villarreal a Fiorentina ellen, amely Vieri góljának köszönhetően szinte az egész második félidőben előnyben futballozhatott.

Gólnélküli első felvonást követően a Basel hazai pályán Streller 55. percben szerzett góljával gyűrte le a francia Rennes gárdáját.

Hiába szerzett vezetést a Tottenham hazai környezetben - a 19. percben Defoe volt eredményes -, hiszen a Getafe két perc múlva egyenlített, majd a második félidő közepén a győztes találatot is megszerezték a spanyolok.

Két góllal verte az angol Everton a görög Larissza gárdáját, míg a szintén angol Bolton nem tudta ugyanezt megtenni a portugál Bragával, mert utóbbi összecsapáson a vendégek a hajrában egyenlíteni tudtak.

UEFA-KUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

A CSOPORT:
Everton - Larissza 3-1 (Cahil 14., Osman 50., Aninchebe 85., ill. Cleyton 65.)
Zenit – Alkmaar 1-1 (Timoscsuk 43. - 11-esből, ill. Ari 20.)





B CSOPORT:
Panathinaikosz-Aberdeen 3-0 (Goumas 12., Papadopoulosz 73., Szalpingidisz 77.)
Lokomotiv Moszkva-Atlético Madrid 3-3 (Biljaletdinov 27., Odemwingie 61., 64., ill. Agüero 16., 85., Forlan 47.)





C CSOPORT:
Villarreal-Fiorentina 1-1 (Capdevilla 88., ill. Vieri 49.)
Elfsborg-AEK Athén 1-1 (Mobaeck 15., ill. Papasz 49.)





D CSOPORT:
Basel-Stade Rennais FC 1-0 (Streller 55.)
Brann-Hamburger SV 0-1 (Kompany 62.)



E CSOPORT:
Leverkusen-Toulouse 1-0 (Kiessling 35.)
Sparta Praha-FC Zürich 1-2 (Slepicka 24. ill. Konde 38., Alphonse 62.)





F CSOPORT:
Crvena Zvezda-Bayern München 2-3 (Koroman 16., Milijas 74., ill. Klose 20., 85., Kroos 92.)
Bolton-Braga 1-1 (Diouf 66., ill. Jailson 87.)





G CSOPORT:
Anderlecht-Hapoel Tel-Aviv 2-0 (Frutos 38., 70.)
Tottenham-Getafe 1-2 (Defoe 19., ill. Gutierrez 21., Braulio 70.)





H CSOPORT:
Bordeaux-Galatasaray 2-1 (Cavenaghi 52., Chamakh 63. ill Nonda 21.-11esből)
Helsingborgs-Panioniosz 1-1 (H. Larsson 83. ill. Goundoulakisz 45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik