Vívó-vk: elmaradtak a magyar sikerek női párbajtőrben

Vágólapra másolva!
2020.01.13. 10:48
A 12. helyen végzett a magyar válogatott a női párbajtőrözők havannai világkupaversenyén.

A Gnám Tamara, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású, fiatalokból, köztük két junior korúból álló együttes a 16 közé jutásért 45:35-re legyőzte a kubaiakat, majd a nyolcaddöntőben sokáig vezetett a jóval esélyesebb észtek ellen, de 39:34-re kikapott.Gnám Tamara, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású, fiatalokból, köztük két junior korúból álló együttes a 16 közé jutásért 45:35-re legyőzte a kubaiakat, majd a nyolcaddöntőben sokáig vezetett a jóval esélyesebb észtek ellen, de 39:34-re kikapott.

A hazai szövetség beszámolója szerint ezután az alsó ágon 45:32-es győzelem következett az izraeliek ellen, majd két vereség: 45:41-es a kanadaiaktól, végül 45:40-es a svájciaktól.

Az már korábban eldőlt, hogy a női párbajtőrcsapat nem tud kijutni a tokiói olimpiára, így egyéniben lesz lehetőség egy kvóta kiharcolására.

A női kardozók montreali Grand Prix-viadalán sem született magyar siker, Márton Anna és Pusztai Liza a nyolcaddöntőig jutott, míg Pohl-Mikulik Júlia, Várhelyi Kata, Katona Renáta a főtábla 1. fordulójában kikapott.

A női kardválogatott jelenleg tokiói kvótát érő helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik