Sznúker-vb: tizenhét frémet követően Selby áll jobban a fináléban

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 00:44
null
Tizenhét frémet követően Mark Selby (balra) áll jobban (Fotó: Getty Images)
Vasárnap elkezdődött a sheffieldi sznúker-világbajnokság döntője Mark Selby és Shaun Murphy között. Az első nyolc frémet követően utóbbi vezetett 5:3-ra, de az esti folytatásban a háromszoros világbajnok Selby fordított, s 10:7-re vezet.

A negyedik kiemelt, háromszoros világbajnok Mark Selby az elődöntőben Stuart Bingham ellen tudott nyerni 17:15-re, míg angol honfitársa, a negyedik világbajnoki döntőjébe jutó Shaun Murphy 17:12-re győzte le Kyren Wilsont a legjobb négy között.

A finálé első napjának korai szakaszát Murphy kezdte jobban, aki gyorsan kétfrémes előnyt szerzett. Ezt követően Selby egyenlített 2:2-re, majd 3:3 is volt az állás, végül 5:3-as Murphy vezetéssel vonultak a felek a délutáni szünetre.

Az esti folytatásban már sokkal összeszedettebben játszott a háromszoros világbajnok Selby, aki előbb egyenlített, majd a 15. frémet követően fordított 8:7-re. Az utolsó két vasárnapi frémben is a háromszoros világbajnok volt jobb, és a hétfői folytatás előtt 10:7-re vezet. Selby a legutóbbi négy frémet egyaránt behúzta.

SZNÚKER-VB, SHEFFIELD
DÖNTŐ
Mark Selby (angol, 4.)
–Shaun Murphy (angol, 7.) 10:7 – részeredmény

AZ ELŐDÖNTŐ EREDMÉNYE
Mark Selby (angol, 4.)–
Stuart Bingham (angol) 17:15
Shaun Murphy (angol, 7.)–Kyren Wilson (angol, 6.) 17:12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik