Szabadidősport: mászófal és pumptrackpálya a Városligetben

P. V., R. E. B.P. V., R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 16:45
Birtokba veheti a nagyközönség Budapest új sportközpontját, amely tucatnyi sportágban kínál ingyenes mozgási lehetőséget.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓ: TUMBÁSZ HÉDI)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE (FOTÓ: TUMBÁSZ HÉDI)

Miközben az egyik oldalon még munkagépek hangja hallatszik, a másikon tetszetős sportpályák sora várja a látogatókat – a Liget Budapest-projekt keretében elkészült, 36 ezer négyzetméteren elterülő új Városligeti Sportcentrum sajtótájékoztatóján egy-két osztálynyi tanuló is elfoglalta a sportparkot.

„Most hogyan jövök le róla?” – morfondírozott néhány másodpercig egy-két vagányabb fiatal, aki a kamerák kedvéért otthagyta a labdarúgó-, kosár- vagy röplabdapályát, hogy meghódítsa a mászófalat. A felsoroltakon túl terepügyességi és pumptrackpálya, kondipark vagy éppen sakk- és pingpongasztal, összesen több mint tucatnyi sportág várja az érdeklődőket, a labdarúgók pedig igazi kis miniarénában léphetnek pályára.

A sportparkban mosdók, öltözők és kerékpártárolók találhatók, szóval, már csak az a kérdés, mikor és mit próbálunk ki ingyenesen a város zöld és sportos szívében.

Videónkban Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója beszél a szeptember 3-tól birtokba vezető Városligeti Sportcentrumról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik