Súlyemelő-vb: Nagy Péter hetedik az A-csoport küzdelme előtt

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2021.12.17. 09:16
null
Nagy Péter hetedik az A-csoport küzdelme előtt (Fotó: Tumbász Hédi)
Magyar idő szerint reggel hat órakor szólították a férfi +109 kilósok B-csoportos versenyének mezőnyét a taskenti vb-n. Nagy Péter némileg elmaradt a Tokióban emelt 396 kilótól, és a hetedik helyen áll a B- és C-csoport küzdelmei után.

 

A taskenti világbajnokság utolsó napján a férfi +109 kilósok keltek legkorábban, a C-csoport tagjai ottani idő szerint reggel 8, a B-csoport mezőnye 10 órakor tesztelte az erejét.

Utóbbi társaságban indult harcba Nagy Péter, a vb egyetlen magyar résztvevője, aki a tokiói olimpián teljesített 396 kiló körül szeretett volna emelni. A cél elérése az első fogásnem után távolabbra került: a 172 kiszakítása után nem sikerült a 177 kiló, harmadik kísérletére pedig ki sem ment. Ugyanakkor malmára hajtotta a vizet, hogy kiesett a cseh Kamil Kucera és az ukrán Oleh Hanzenko. Lökésben 212-n biztosított, 218-cal folytatta, a 222 kiló azonban kifogott rajta, így 390 kilós összteljesítménnyel, hat kilóval elmaradva olimpiai produkciójától fejezte be a viadalt.

„A százhetvenkét kiló után rengeteget, csaknem fél órát kellett várnom a második gyakorlatomra. Meg fogom számolni, de csaknem húsz kísérlet után következhettem, ami mentálisan hátrányosan érintett, így harmadikra elengedtem ezt a súlyt. Lökésben a kétszáztizennyolcnál éreztem, hogy sok már nincs bennem, de nem vagyok elégedetlen. Hamarosan harminchat évesen, az olimpiát megelőzőhöz képest kevésbé koncentrált felkészülés után nem olyan rossz ez – ha nem kellett volna annyit várnom a második szakítókísérletemre, a százhetvenhét is meglehetett volna, és akkor gyakorlatilag elérem a tokiói háromszázkilencvenhatot” – értékelt Oláh Imre tanítványa.

A B-csoportban hárman (az új-zélandi David Liti, a holland Enzo Kuworge és az amerikai Keiser Witte) is 400 kiló fölé jutottak, Nagy Péter a hetedik helyen várja az A-csoport magyar idő szerint 12 órakor kezdődő versenyét.

SÚLYEMELÉS, VILÁGBAJNOKSÁG, TASKENT
FÉRFIAK
+109 KG
AZ ÁLLÁS AZ A-CSOPORT VERSENYE ELŐTT

1. David Liti (új-zélandi) 407 (176, 231), 2. Enzo Kuworge (holland) 403 (176, 227), 3. Keiser Witte (amerikai) 402 (182, 220), …7. Nagy Péter 390 (172, 218)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik