Strandvilágjátékok: próbára tette úszóinkat a viadal

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2019.10.14. 10:34
null
Négy magyar nyílt vízi úszó képviseltette magát Dohában (Fotó: MOB/Szalmás Péter)
Nagy meleg, hajnali rajt – az idény végén próbára tette legjobbjainkat a dohai öt kilométeres viadal.


Kicsit Tokióban érezhette magát, pedig Dohában volt – a strandvilágjátékok vasárnapi napján magyar idő szerint hajnali öt órakor rajtoltak a nyílt vízi úszók, és valami hasonló várhat az olimpián is a sportág indulóira. Kvótát egyelőre még csak Rasovszky Kristóf szerzett a mieink közül, de jövőre, a setúbali pótkvalifikációs viadalon erre még egy női versenyzőnknek is lehetősége lesz.

Rasovszky mellett Székelyi Dániel, Rohács Réka és Olasz Anna képviselte Katarban a magyar színeket az öt kilométeres távon, a legjobban Rohács szerepelt, a tizedik helyen végzett. Mögötte érkezett célba Olasz, Rasovszky a 17., Székelyi a 21. lett, és persze mi leginkább a világbajnok Rasovszky helyezésén lepődtünk meg. Pusztán azért, mert a „balatoni cápa” nem ehhez szoktatott minket – hogy a vasárnap nem az ő napja, azt „Raso” is érzékelte. No meg neki különösebb tétje sem volt a viadalnak, és a harminc fok feletti hőmérséklet is próbára tette az idény legvégén.

Hogy Tokióban minden más lesz, az biztos. Addig meg inkább mosolyogjunk egyet Rasovszky megjegyzésén, amelyet a magyar olimpiai csapat Instagram-oldalára írt egy fotó kapcsán: „Itt még nem tudták, hogy ez nem a mi napunk, ezért kicsit később jövünk csak!”

Férfi és női strandkézilabdázóink egyaránt továbbjutottak csoportjukból. Mindkét együttesünk hétfőn játszik a négy közé jutásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik