Sportlövészet: Sidi Roxana nyert a fedett pályás ob-n

P. A.P. A.
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 19:04
null
Sidi Roxana a puska mögött (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Sidi Roxana nyerte a női puskások összetett viadalát a fedett pályás országos bajnokságon. A magyar válogatottak közül a legjobban Zwickl-Veres Kata teljesített, a KVSE puskása lett az ezüstérmes.

 

A női puskások 3x40 lövéses összetett versenyével folytatódott szombaton a Fehér úti nemzeti lőtéren a sportlövők 25 és 50 méteres fedett pályás országos bajnoksága. Sokáig úgy tűnt, hogy a 10 méteres szezonban remekelő Dénes Eszter ott folytatja, ahol a légpuskával abbahagyta: az UTE tehetsége sokáig vezetett a döntőben, ám meg kellett elégednie a negyedik hellyel. Sidi Roxana nyújtotta a nap legkiegyensúlyozottabb teljesítményét, amely szó szerint aranyat ért a Komáromi Olympia SE román lövőjének. Az alapversenyben a mezőnyből egyedüliként jutott 1170 kör fölé, majd a finálé kulcsfontosságú pillanatában az élre állt, és a folytatásban nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A magyar válogatottak közül a legjobban Zwickl-Veres Kata teljesített, a KVSE puskása lett az ezüstérmes.

„Zwickl-Veres Katán érződik, hogy felszabadultan lő, jó esélye van arra, hogy a légpuskás csapat mellett az 50 méteren versenyző válogatottnak is tagja legyen a májusi eszéki olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon– értékelt Győrik Csaba szövetségi kapitány.– Dénes Eszter sokáig olyan acélosan lőtt, hogy azt gondoltam, végig fog menetelni a versenynapon. Gáspár Lalita is jól versenyzett, örülök, hogy újra dobogóra tudott állni. A 3x40 lövéses versenyszám a három testhelyzet miatt kevésbé egyszerű, mint a légpuskaszám; első versenynek jó volt az ob, a folytatást illetően pedig úgy vélem, a tízméteres szezonhoz hasonlóan a két ifjú titánt, Dénes Esztert és a most ötödikként végző Mészáros Esztert 50 méteren is nehéz lesz megfogni.”

A fedett pályás ob vasárnap a férfi puskások összetett viadalával zárul, a versenyen mindkét olimpiai kvótásunk, Péni István (UTE) és Sidi Péter (KOSE) is megméreti magát.

FEDETT PÁLYÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Nők. 50 m. Puska. 3x40 lövés. Országos bajnok: Sidi Roxana (KOSE, e: Pintér László, Sidi Péter) 461.3 kör(alapverseny: 1173),2. Zwickl-Veres (KVSE) 456.6 (1165), 3. Gáspár (Vasas) 445.2 (1164)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik