P. A. 2020.10.07 13:14 Frissítve: 2020.10.07 13:52

Sportlövészet: Sidi Péter elnöki figyelmeztetésben részesült

Miként a Nemzeti Sport kedden megírta, Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, Sinka László főtitkár és Győrik Csaba szövetségi kapitány edzőivel együtt meghallgatta a 25 és 50 méteres országos bajnokságon a 3x40 lövéses összetett versenyszám döntőjében szóváltásba keveredő Péni Istvánt (UTE) és Sidi Pétert (KOSE). A vezetők a békéltetést szorgalmazták a két sportoló között, amely azonban nem vezetett eredményre.

 

Sidi felszólították, törölje a valótlanságokat tartalmazó posztokat (Fotó: Tumbász Hédi)

„A 2020. évi 25/50 méteres Országos-bajnokság szeptember 27-i versenynapján szokatlan események történtek. Péni István, az UTE versenyzője óvást jelentett be Sidi Péter fegyverével kapcsolatosan, ellenséges hangulat alakult ki! A versenyzők egy hosszú folyamat következményeként súlyos, gyakran nyomdafestéket sem tűrő megjegyzéseket tettek egymásra. A verseny a zsűri döntéseinek köszönhetően befejeződött. További óvás nem érkezett, az eredményhirdetést megtartottuk – idézi a szövetség szerdai közleménye Nagy Györgyöt. – Sajnálatos, hogy ezt követően néhány nappal Sidi Péter példátlan módon, ismételten megtámadta, elsősorban a Facebookon Péni Istvánt. Szerettem volna az érintetteket kibékíteni, amely egyeztetést online, illetve telefonbeszélgetések keretében folytattunk le. Továbbá békéltető levélben is megkerestem az érintett sportolókat.”

 
Alpári és méltatlan – Péni bírósághoz fordulhat Sidi miatt
Kibékítenék Sidit és Pénit a szövetség vezetői

Miután kétoldalú érdemi előrelépés nem történt a békéltető folyamatban, Nagy György elnöki figyelmeztetésben részesítette Sidi Pétert.

„Egyben felszólítottam Sidi Pétert, hogy a közösségi médiában szereplő valótlanságokat tartalmazó bejegyzéseket törölje. Amennyiben ez nem valósul meg, abban az esetben az MSSZ fegyelmi bizottságánál fegyelmi eljárást fogok kezdeményezni. Felhívtam a figyelmét a továbbiakban a sportszerű magatartási szabályok betartására. Nyomatékosan utasítottam, hogy tartózkodjék más versenyzőkkel szembeni verbális és más irányú fellépésektől, mert ez elfogadhatatlan és mérgezi a sportolók, válogatott társak közötti együttműködést. Nem segíti a jövő évi tokiói olimpiai játékokra, más világversenyekre, a hazai bajnokságokra való, egyébként is sokszorosan nehezített felkészülést sem” – szól a közlemény

2021.07.24 10:59:31

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Az MTVA vezérigazgatója ígéri, a magyar olimpiai aranyak garantáltan képernyőn lesznek.

2021.07.23 13:33:23

Egyéb egyéni KREBS ANDRÁS

Magyarország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye idén is óriási közönségsikert aratott.

2021.07.20 16:02:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A divat és a sportolás összeegyeztethető? De még mennyire, hogy igen. (x)

2021.07.19 14:41:57

Egyéb egyéni BABJÁK BENCE

Az 1972-es olimpia a német sportsikerek helyett a mai napig a terrorizmust szimbolizálja.

2021.07.18 10:36:36

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

Időutazás a Győri Nemzeti Színház igazgatójával a családi futballörökségtől a Puskás-musicalig.