Sportlövészet: kibékítenék Sidit és Pénit a szövetség vezetői

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 20:15
null
Péni István (Fotók: Tumbász Hédi)
Túl van a meghallgatáson Sidi Péter és Péni István – a két klasszis puskásnak a szeptember végi országos bajnokság 3x40 lövéses összetett versenyének döntőjében történtek és egy internetes poszt miatt kellett a sportági vezetők előtt megjelenniük.

 

Hétfőn Péni István (UTE), kedden Sidi Péter (KOSE) volt hivatalos edzőivel együtt egy, a kialakult helyzetet tisztázó megbeszélésre, amelyen Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, Sinka László főtitkár és Győrik Csaba szövetségi kapitány igyekezett – miként Nagy György korábban a Nemzeti Sportnak fogalmazott – „jobb belátásra bírni” a versenyzőket. Lapunk úgy tudja, a szervezet vezetői a békéltetést szorgalmazzák a két sportoló között, a folyamat eredményétől függően születik – várhatóan szerda délután – döntés az ügyben.

Az ügy előzménye, hogy az ob döntőjében Péni István óvást nyújtott be, a bíróknak menet közben jelezve: szabálytalannak ítéli meg Sidi Péter fegyverét. A közjáték után meglehetősen alpári stílusban folytatódó viadalt követően Sidi közösségi oldalán megjelent egy bejegyzés, amely szerint Péni azok után óvott, és teremtett zűrzavaros helyzetet a fináléban, miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudja megnyerni a bajnoki aranyérmet. (Az országos bajnok az FSLK versenyzője, Pekler Zalán lett, Péni ezüst-, míg Sidi bronzéremmel zárt.) Az internetes poszt egyébiránt nem csak az adott verseny körülményeit taglalta, hanem kellemetlen, ellenszenves versenyzői profilt festett Péniről. Az UTE Európa-bajnoka elmondta: fontolgatja, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Sidi Péter
Sidi Péter

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik