MTI
M. M.
2023.01.31 18:57 Frissítve: 2023.01.31 19:09

Sportlövészet: csapatot hirdetett a magyar szövetség

A Magyar Sportlövőszövetség (MSSZ) elnöksége keddi ülésén elfogadta a márciusi tallinni olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon szereplő válogatott névsorát.

Sike Renáta (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Számonként három-három lövő száll majd harcba az érmekért és a párizsi kvótákért a márciusi tallinni olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon. A magyar szövetség ugyanakkor több számban is él a szabályok adta lehetőséggel és további versenyzőket is indít, akik döntőbe nem juthatnak, így érmet és kvótát sem szerezhetnek, de ranglistapontokat gyűjthetnek.

A március 7–12. között sorra kerülő Eb-n a négy egyéni olimpiai számban, férfi és női pisztolyban és puskában osztanak párizsi helyeket, minden számban kettőt.

A magyar Eb-csapat (felnőttek)
Férfiak

Puska: Péni István, Hammerl Soma, Pekler Zalán, Somogyi Péter (ranglistapontokért)
Pisztoly: Tátrai-Fejes Miklós, Nagy László, Szemán Dávid
Nők

Puska: Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta, Lovász Dorina (ranglistapontokért), Nagybányai-Nagy Anna (ranglistapontokért)
Pisztoly: Jákó Miriam, Major Veronika, Csonka Zsófia, Sike Renáta (ranglistapontokért), Fábián Sára Rachel (ranglistapontokért)

(MTI)

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szoboszlai Dominik olyan sebességgel közlekedett a bolgár védők között, hogy sokszor még szemmel is nehéz volt követni, nemhogy lábbal… Egymást követték a szebbnél szebb magyar támadások és a gólok. Bolgár kollégánk, Teodor Boriszov a szünetben szomorúan jegyezte meg: a magyar csapat úgy játszik, mintha edzésen lenne.

2023.03.27 22:57:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Petőfi Sándornak ugyan semmi köze a modern versenysporthoz, pláne az ultrafutó-világbajnoksághoz, mégis, az a gyanúm, valami hasonló, a beteljesedést előkészítő „aszketikus láz” vezethette száznyolcvan-száznyolcvanöt esztendővel ezelőtt, amikor mai értelemben véve is extrém hosszúságú gyalogtúrái során szinte a teljes történelmi Magyarország területét bejárta „kipróbáltkét csikaján”.

2023.03.27 10:36:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„Aki felszabadultan tud vívni, olyan képességeket is kihozhat magából, amelyekre nem gondolt.”

2023.03.26 09:23:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2003. március 26-án hunyt el a már-már polihisztor rádióriporter. Rá emlékezünk.

2023.03.25 22:48:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A ma húsz esztendeje elhunyt Molnár Dániel volt ugyanis a homo ludens, a játékos ember megszemélyesítője. Mindig, mindenhol, mindenkivel és mindent is játszott. Még játék közben is igyekezett valami mást is játszani.