SOSZ: elismerés a legjobbaknak

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.05.27. 17:42
null
Gallov Rezső, lapunk korábbi főmunkatársa Brüll Alfréd-életműdíjat vehetett át (Fotó: Facebook/Sportegyesületek Országos Szövetsége)
A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) pénteki küldöttgyűlésén köszöntötték a 750. tagszervezetet, kiderült, hogy a legeredményesebb sportegyesület a BHSE lett, Gallov Rezső pedig Brüll Alfréd-életműdíjat vehetett át – írja az MTI.

Az MVM Dome Gold termében tartott eseményen Deutsch Tamás SOSZ-elnök kiemelte a szervezet növekvő tagságát, egyben köszöntötte a 750. tagegyesületet, az Egri Városi Sportiskolát. A beszámolók és a költségvetés elfogadása után távollétében köszöntötték a SOSZ-ért sokat munkálkodó, párbajtőrben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Schmitt Pált, a Nemzet Sportolóját, aki május 13-án töltötte be 80. életévét.

A küldöttgyűlés végén díjakat adtak át. A parasportmozgalmat leginkább támogató klub, vagyis 2021 parasport-egyesülete a Vasas SC lett. Díjazták az egyesületi eredményességi rangsor 1-8. helyezettjét, az élen a BHSE végzett az FTC és az UTE előtt.

A SOSZ Brüll Alfréd-életműdíját Gallov Rezső egykori OTSH-elnök, a Nemzeti Sport volt főmunkatársa vette át. Kiemelkedő sportvezetői tevékenységéért díszoklevél elismerésben részesült Baluka Csabáné, az UTE gazdasági igazgatója és Kovács Antal, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke. Közösségi sportszervezeti díjat vehetett át a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület (KSI SE).

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik